Csütörtöktől érhető el a Vodafone Készülékkontroll szolgáltatása, amellyel a vállalatok távolról felügyelhetik a céges okostelefonokat.
Az okostelefonok elterjedésének köszönhetően ma már számos olyan adatot tárolunk mobiltelefonon, ami korábban csak számítógépünkön volt elérhető. A vállalati címlistát, személyes naptárbejegyzéseinket, céges és magánlevelezésünket mobiltelefonon is aktívan használjuk. A Vodafone július 8-tól elérhető Készülékkontroll szolgáltatása segít abban, hogy az üzleti előfizetők saját, cégre szabott mobiltelefon-szabályozást alakíthassanak ki.

A szolgáltatás révén az adatbiztonsági előírások kiterjedhetnek az okostelefonokon tárolt tartalmakra és a telepített alkalmazásokra is. A  nagyvállalati ügyfél rendszergazdája, biztonsági szakembere a céges okostelefonok tartalmát távolról ellenőrizheti, alkalmazásokat telepíthet rá vagy törölhet. A telefon elvesztése, ellopása esetén a készülék teljes tartalma távolról törölhető.

További előny, hogy a vállalat informatikusai távolról is segíteni tudnak a kollégáknak az egyes szolgáltatások (pl. vállalati levelezés) mobiltelefonon történő beállításában. Ráadásul az okostelefonok tartalma távolról, titkosított csatornán lementhető, így a készülék elvesztése, ellopása esetén az adatok visszanyerhetők és az új készülékre telepíthetők, készülékváltás során pedig gyorsan és egyszerűen átvihetők két készülék között.

A Készülékkontroll minden népszerű mobil operációs rendszeren működik (Windows Mobile, Symbian (S60), Android, Blackberry, Apple iOS).

Gyors felfutásra számítanak a szolgáltatók | Az mobil felügyeleti szolgáltatást elsőként néhány hete a Magyar Telekom jelentette be. Menyhért Zoltán, a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó KFKI üzletfejlesztési igazgatója akkor úgy nyilatkozott: elsősorban a nagyvállalati és intézményi szegmensekben van létjogosultsága a szolgáltatásnak, mivel főleg ezekben szegmensekben olyanok a biztonsági és egyéb üzemeltetési igények, amelyek indokolják a szolgáltatás igénybevételét.

A várhatóan gyorsan bővülő piacon a Magyar Telekom legalább 10-15 ezer felhasználót szeretne elérni 1-2 éven belül.

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.