A közösségi hálózat egy sor újítással igyekszik lenyugtatni a morgolódó befektetőket. A következő hónapokra ígért fejlesztések célja a tábor növelése és a meglévő felhasználók aktivizálása.

Valóságos fejlesztéscunamit igér a Twitter az elkövetkező hónapokban. A bejelentésre tegnap került sor a cég első alkalommal megtartott Analyst Day nevű rendezvényén. Ezen a vállalatot vezető Dick Costolo igyekezett meggyőzni az aggodalmaskodó befektetőket és a növekedési lehetőség miatt aggódó elemzőket, hogy világos stratégiával és cselekvési tervvel rendelkeznek a hálózat további kiterjesztésére.

Félmilliárdos lehetőség

A probléma gyökerét az adta, hogy a Twitter egy ideje nem képes növekedni, a 300 milliós aktív felhasználói tábor egyesek szerint nehezen áttörhető szint. Ezt maga Costolo sem tagadta, hiszen prezentációjában 284 millió havi szinten aktív felhasználóról beszélt. Ugyanakkor kiemelte, hogy a Twitter és az érdekeltségi körébe tartozó oldalakra több mint félmilliárd egyedi látogató néz be, ám ők a hálózatba történő regisztráció vagy belépés nélkül nézik meg például a beágyazott twitteket. Csak a Twitter főoldalára 125 millióan jutnak el havonta úgy, hogy onnan érdemi akció nélkül távoznak. Többek között az ő megnyerésük lehet a további fejlődés kulcsa.

Az új hallgatóság megnyerésére és a veteránok aktivitásának serkentésére bejelentett fejlesztésáradattal nyilván azt a képzetet is igyekeznek eloszlatni, miszerint a cégen belül igen nehezen veszi rá magát a vezetőség a változtatásra. Igaz, azt azért nem lehet mondani, hogy semmi nem történik, hiszen csak az elmúlt néhány hónapban elkezdték a tesztjét egy finomhangolható, kisvállalatokra szabott hirdetési rendszernek, illetve a twitteken belüli vásárlásnak.

Mindent a kedves felhasználóért

A most bejelentett újítások azonban első körben nem a pénzről szólnak, sokkal inkább a felhasználók "jólétéről". Ezek közül immár többről konkrét információk és képernyőképek is napvilágot látott. 

A felhasználót bejelentkezéskor az elmúlt néhány óra legfontosabb(nak vélt) twittjeivel informálják

A Timeline Highlights funkció a közvetlen közelmúlt eseményeire igyekszik majd felhívni a belépő twitterezőket, de mellette indul az Instant Timeline is. Ez utóbbi az újoncok beilleszkedését kívánja segíteni azzal, hogy azonnal tartalmat mutat a felhasználónak, még mielőtt ki kellene keresni az érdeklődésnek megfelelő Twitter-felhasználókat és beállítani azok követését. Ez azoknak is hasznos lehet a cég szerint, akik régóta nem használták a szolgáltatást, és ezért kicsit elavult idővonallal rendelkeznek. Például lehet, hogy az egy-két évvel ezelőtt követésre állított emberek, csatornák már nem aktívak.

Bár már korábban is voltak kísérletek a kiemelt jelentőségű hírek kiemelésére, most jön a globális kiterjesztés és a bővített funkcionalitás

Jövőre már a Twitteren belül is megoldott lesz a videók készítése, szerkesztése és megosztása. Az új videós funkció nem összetévesztendő a hatmásodperces videókkal operáló Vine-nal, amelyet egyébként még élesítése előtt felvásárolt a Twitter bő két évvel ezelőtt.

Szintén nagy lökést kaphat a hálózaton belül folytatott azonnali üzenetküldés. Costolo ígérete szerint a funkcionalitás jelentős bővítésére kell készülni. Ennek egyik eleme például, hogy a twittek direkt üzenetekben is meg lehet majd osztani. Ezt egyébként már jövő héten kipróbálhatják a twitterezők.

Bevétel van, profit nincs

A bejelentéseket egyébként jól fogadták a befektetők. A részvényárfolyam jelentősen, több mint 7 százalékot erősödött a hírek után. Ez rá is fért az egy éve tőzsdén forgó papírokra, hiszen ugyan a bevezetést követő hónapokban a nyitó árfolyam majdnem háromszorosára kapaszkodott az ár, de azt követően jelentős zuhanás következett.

Az árfolyamesésnek a nyári negyedéves jelentés tudott megálljt parancsolni. Ebben a vártnál jobb forgalomról tudott beszámolni a Twitter, így a papírok annak ellenére emelkedtek, hogy a cég továbbra is masszív veszteséget termel. Igaz, az egyszeri tételek kiszűrésével már némi profitot is látni lehetett, ami még sehol nincs a Facebook pénznyomdájától, de azért a jó irányba tett lépésnek tekinthető.

Közösség & HR

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.