Évek óta az ágazat központi kérdése a nemek közötti arány javítása. Többek között ettől várják sokan a technológiai ipar szakemberhiányának a megoldását.

Sarkos vélemény, hogy már kétszerésre nőne a mérnök-informatikusok száma, ha ugyanannyi nő dolgozna az informatikában, mint férfi. Olyannyira sarkos, hogy ebben a formában nyilván nem is igaz. De abban azonban a HR-esek és a szervezetfejlesztési szakemberek is egyetértenek, hogy alapvető változást hozhatna, ha a világ alakulását egyre jobban meghatározó technológiai iparban legalább közelítene a nők aránya a természetes állapothoz.

A nemzetközi nagyvállalatoknál trend, hogy a sokszínűségi jelentésükben külön kitérnek a nemek arányára a szervezeten belül. A Dell például 2019-ben fontos szervezeti célként tűzte ki, hogy 2030-ra a vállalat munkavállalóinak fele legyen nő. Az amerikai cég egyébként jól halad ennek megvalósításában, jelenleg ugyanis közel 34 százalék a női alkalmazottak aránya.

Kormányzati célként is megfogalmazódott

A közelmúltban egy pályaorinetációs rendezvényen Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár is hasonló célokról beszélt: a felsőoktatásban is el kell érni 2030-ra, hogy a matematikai, természettudományi, mérnöki és informatikai területeken 2030-ra a nemek aránya 50-50 százalék legyen. (Tegyük hozzá, Magyarország azért rosszabb pozícióból startol, mint például a Dell, mert a női hallgatók aránya a felsőoktatásnak ezeken a szakjain mindössze 17-19 százalék, ami az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.)

És hogy miért lenne mindez jó? Nem csak a nemzetközi nőnap miatt. De nem is kizárólag a társadalmi igazságosság miatt. 2017-ben egy nemzetközi vizsgálat összehasonlította a nők és a férfiak teljesítményét a magas szintű IT-s pozíciók betöltéséhez szükséges tudás, képességek tekintetében. Kiderült, hogy a nők átlagosan jobban teljesítenek – mégis alulreprezentáltak ezekben a szakmákban, nem beszélve a felső vezető pozíciókról.

A hazai helyzetről érdemes visszahallgatni női IT-vezetőkkel készített podcastunkat, amelyben Majtényi Márta, a Norsk Hydro kiberbiztonságért felelős globális vezetője, Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária CIO-ja, és Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON Digital Technology Hungary ügyvezetője beszél a női és a vezetői szerep összeegyeztethetőségéről, és szervezeten belüli elfogadottságáról.

Bár a podcast végkicsengése is pozitív, a beszélgetésből is érzékelhető, hogy sokat kell még dolgozni – és nyilván nem csak március 8-án –, hogy átfogó változásokat érjünk el. Ilyen kezdeményezés például az IVSZ 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén című pályázata, és fontosak az olyan vállalati célkitűzések is, mint amilyeneket a Dell is meghirdetett.

Utóbbi olyan szervezeti változásokban látja a megoldás kulcsát, mint a teljesen rugalmas munkaidő és feladatmegosztás megteremtése a gyakorlatban, a befogadó kultúra kialakítása, vagy hogy több női alkalmazottat kell helyzetbe hozni, amikor vezetői pozíciókra történő kiválasztás kerül szóba.

Persze a helyzetbe hozást nem elég a munkába állásnál elkezdeni. Mindenekelőtt azt kellene elérni, hogy a STEM-területek (science, technology, engineering, mathematics) népszerűbbé váljanak a lányok és a fiatal nők körében. Sokat segíthetne olyan képzési modellek kialakítása is, melyekkel támogatni lehet a munka világába visszatérő nőket az "újraindulásban".

Mit lehet ehhez hozzátenni? Például ezt a videót, amivel a Dell köszönti a nőket.

Közösség & HR

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.