Nehezített pálya-e nőként az IT-vezetői pozíció? Három szakemberrel beszélgettünk arról, hogy zajlik-e a nemek harca a nagyvállalatok IT-részlegein.

Milyen karrierút vár a vállalati IT-ban, ha valaki nőként kerül ebbe az alapvetően férfiak uralta világba. Össze lehet-e egyeztetni a magánéletet és a karriert? Van-e különbség a női és a férfi vezetők módszerei között? Erről beszélgettünk három olyan szakemberrel, akik nem informatikai végzettséggel indultak, mégis hazai nagyvállalatok IT-vezetői lettek. A CIO Klub hangos kiadásának vendége volt Majtényi Márta, a Norsk Hydro kiberbiztonságért felelős globális vezetője, Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária CIO-ja, és Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője.

Mindhárman pályamódosítással kerültek IT-területre. A beszélgetésből kiderül, hogy közgazdászként, sportmenedzserként mi hozta őket erre pályára. Emellett beszélnek arról is, hogy honnan ered vonzalmuk az IT-hoz, és hogyan szerezték meg a szükséges tudást.

A beszélgetés második részében a vezetői lét nehézségeiről faggattuk vendégeinket, hiszen a menedzserek világa köztudottan erősen férfi-domináns közeg, ami hangsúlyozottan igaz az informatikára. Kiderül a beszélgetésből, hogy ez mennyiben valós probléma, és mennyiben előítélet. Azt is megkérdeztük vendégeinktől, hogy látnak-e bármilyen olyan problémát, amiért azt lehetne mondani, hogy az IT-vezetői munkakör "nem nőnek való vidék", illetve szóba kerültek azok a skillek, melyek segítik a női vezetőket munkájukban.

Végül a munka magánélet egyensúlyának problémájáról faggattuk a CIO Klub három vendégét: kellett-e súlyos áldozatokat hozni a magánéletben a karrier miatt?
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Az idei CIO Hungaryról hamarosan további előadásokat és panelbeszélgetéseket teszünk közzé a CIO Klub podcastcsatornáján, ahol a régebbi konferenciák felvételei is elérhetők.

Közösség & HR

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.