A tisztán európai érdekeltségű tűzfalgyártók legnagyobb képviselője, a NETASQ a Yellow Cube személyében hivatalos hazai képviseletet indított. "Barroso tűzfala" még könnyebben elérhető bárki számára.
Az 1998-ban alapított, francia székhellyel rendelkező NETASQ már 40 európai országban van jelen, ideje volt tehát egy hivatalos magyar képviseletnek is, amelyet a Yellow Cube IT-biztonsági vállalat működtet.

A tűzfalak svájcibicskája Bár a NETASQ első látásra nem ajánl a versenytársakhoz képest markánsan eltérő irányvonalú termékeket, megoldásai mégis sikeresek lehetnek a magyar piacon az európai átlag-árszint alá helyezett, ezért ár-érték arányban kifejezetten előnyös pozicionálásnak köszönhetően.

A legfontosabb termékvonal az Active Secure Qualification (ASQ) technológiára épülő UTM (Unified Threat Management, Egyesített Sebezhetőség-menedzsment) tűzfalcsalád. A hardveres vagy virtualizált változatban elérhető eszközökben több biztonsági megoldás dolgozik szoros együttműködésben: a tűzfal és IPS (behatolásvédelem) mellett antivírus, spamszűrő, háromféle VPN (virtuális magánhálózat) garantálja a vállalati rendszer védelmét.

Az EU és NATO titkosítási minősítések is sokat sejtetnek, de az eszközök a biztonság mellett a minél hatékonyabb internethasználatot is segítik. A sávszélesség-gazdálkodási és terheléselosztási megoldások abban segíthetnek, hogy a vállalati hálózatban internetre kapcsolt eszközök mindig a lehető legoptimálisabb sebességgel kapcsolódhassanak az internetre.

Erős referenciák A NETASQ, bár még nem világszerte ismert piaci szereplő, már jelentős ügyfélbázissal rendelkezik, ráadásul az ügyfelek neve is sokatmondó. A gyártó megoldásait használja például több Európai Uniós szervezet, és maga a központi főtitkárság is. Ahogy Seamus McMillen, a közép-kelet európai régió vezetője megjegyezte, "José Manuel Barroso EU-elnök is a NETASQ védelme alatt áll".

Emellett NATO szervezetek, különféle európai kormányhivatalok tartoznak a vállalat ügyfélkörébe, és az üzleti szféra jó pár elismert nevét is felsorolták a British Telecomtól fontos nemzetközi pénzintézeteken át a legnagyobb autógyártókig.

Bódis Ákos, a Yellow Cube ügyvezetője kiemelte: a referenciák mellett az is kifejezetten fontos, hogy a gyártó tisztában van a hazai lehetőségekkel, ezért kifejezetten alacsony árszinttel készült a magyar terjesztésre. Az AplhaSonic disztribúciós és szerviztevékenységével megtámogatott működéstől sokat remélnek, már az első évben százezer eurós nagyságrendű forgalomra számítanak, melyet a francia vállalat is minden eszközzel segít: a kelet-európai szektorra idén egymillió eurós nagyságrendű befektetéseket terveznek "a piac megdolgozására".

Az idén már 10 millió hajtogatható csúcstelefont adna el a Samsung

A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.