Magyarországon is megkezdte termékeinek árusítását a gateProtect. A gyártó eszközei egyszerű konfigurálhatóságától és kezelhetőségétől remél piaci sikereket.

A tűzfalakat és UTM eszközöket kínáló német cég világszerte már több mint 40 ezer installációval rendelkezik. Ezt a számot mostantól hazai felhasználókkal is megpróbálja bővíteni a német gateProtect. A termékek a konfigurálás és a használat közbeni kezelhetőség egyszerűségével próbálnak kitűnni a versenytársak közül. A grafikus elemekkel operáló vezérlő átláthatóságáért a cég saját fejlesztésű eGUI technológiája felel.A gateProtect meglévő ügyfelei között olyan cégek találhatók, mint a Mercedes-Benz, az E.ON vagy a Daewoo Electronics. A gyártó eszközeinek magyar disztribúcióját a V-Detect Antivírus Kft. látja el, mely felel az első szintű terméktámogatásért is. A hazai vásárlók emellett jogosultak a 24/7-es, távoli irányítást is tartalmazó nemzetközi szupportra.

Ember és gép viszonya  A cég a piacra lépésről kiadott sajtóanyagában kiemelte, hogy a világ egyetlen tűzfalgyártója, mely folyamatosan implementálja az optimális ember-számítógép interakciókra vonatkozó ISO 9241-es szabványt. Ennek jelentősége, hogy mivel egyre több támadás éri a vállalatokat az interneten keresztül, a hálózati védelem is mind inkább összetetté válik. Ez azt eredményezi, hogy növekszik a fontos védelmi vonalat képező tűzfalak üzemeltetése során létrehozott szabályok száma, és ennek köszönhetően a biztonsági incidensek többsége konfigurációs hibára vezethető vissza.

A már említett eGUI technológia lényege, hogy az adminisztrátorok egy áttekintő felületen a teljes hálózati térképet látják, és húzd és ejtsd (drag&drop) módszerrel ugyanitt képesek konfigurálni a tűzfalszabályokat is. Fejlesztői szerint ez a megoldás körülbelül negyedére redukálja az eszközök menedzseléséhez szükséges időt, a felület visszajelzési rendszere pedig csökkenti az emberi tévedés lehetőségét. A gateProtect saját becslése szerint ennek köszönhetően versenytársainál 90 százalékkal kevesebb terméktámogatási kérést regisztrál, a cég ügyfelei pedig csökkenthetik a tűzfalak menedzseléséhez kapcsolódó költségeiket.

Egységes fellépés  A mai UTM (Unified Threat Management) eszközök a tűzfalhoz kötödő feladatokon kívül képesek ellátni a hálózat első szintű vírusvédelmét, a levélszemét- és a tartalomszűrést, a behatolásfelderítést és a behatolásvédelmet is. Ezekkel az eszközökkel a kis- és középvállalatok számára is megoldást kíván adni a szállító a cégeknél felmerülő számos biztonsági kérdésére. A gateProtect magyar weboldalán elérhető demó részletesen bemutatja az eszközök működését.

Magyar képviseletet nyitott a NETASQ
Ritkán követi az új technológiákat a céges IT védelme

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.