Az AppleInsider forrásai szerint az Apple és a Loewe AG tárgyaláai előrehaladott szakaszban vannak, a meg nem erősített információk szerint napokon belül megszülethet a végső döntés.
Frissítés: a Loewe AG szóvivője szerint az AppleInsider híresztelési minden alapot nélkülöznek - számolt be róla a német heise online.

87,3 millió eurós ajánlattal kereste meg az Apple a németországi tévé- és audioeszközöket gyártó Loewe AG-t - állítja az AppleInsider. A médium értesülései szerint a tárgyalásokra akár már az elkövetkező napokban pont kerülhet. Az információk szerint a jelenlegi részvényárfolyamok alapján 58,8 millió euróra taksált német vállalat pénzügyi tanácsadója a közel 50 százalékos prémiumot jelentő összeg elfogadását ajánlotta a tévégyártó tulajdonosainak.

Német fegyverzettel  Az 1929 óta működő cég kiváló minőségű, és ennek megfelelően árazott televízióiról és egyéb audiotechnikai berendezéseiről ismert. Több ponton már most kapcsolódik az Apple-höz, például a tévéműsorok kezelésére, a készülék rányításra alkalmas iPad app formájában.A tavaly 10,5 millió eurós veszteséggel záró, de a tervek szerint idén már pozitív eredményt célzó Loewe számos módon jöhet jól az almás óriásnak. Nyilvánvaló, hogy az Apple TV mérsékelt sikere ellenére sem került le Cupertinóban a teendők listájáról ennek a képernyőfelületnek a meghódítása, ehhez pedig a lehető legösszetettebb arzenálra lesz szükség. A Loewe felvásárlása nem csupán konkrét készülékeket, de több évtizedes fejlesztési tapasztalatot, szakembereket és nem utolsó sorban szabadalmakat juttatna az Apple rendelkezésére, ami értelemszerűen jobb alapokat adna a piaci invázióhoz.

Érdekesség, hogy a Loewe legnagyobb résztulajdonosa az a Sharp, amely márciusban kötött stratégiai partnerséget az Apple legkomolyabb beszállítójának számító kínai Foxconn-nal. A Sharp neve egyébként már korábban felmerült az esetlegesen készülő almás tévé legesélyesebb közreműködő partnereként. 

Mindenki a nappalira tör  A mostani értesülés beleillik a Wall Street Journal múlt év végi belső információkra alapozott találgatásába, miszerint az Apple tévés stratégiája már nem csak az internet és a televízió összehangolását célzó set-top boxok alakítgatásával kapcsolatos, hanem maga a tévékészülék működésének átalakítása a cél

Az Apple mellett a másik informatikai óriás, a Google is azon dolgozik, hogy a tévéképernyőket is behálózza mindenhová elérő szolgáltatásaival. A keresőóriás tévés megoldása sem tűnik azonban parádénak eddig, hiszen a Google hardveres partnerei a gyenge számok miatt lassan leállnak a gyártással, még a legnagyobbak is kihátráltak a tévés üzletágból. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy a Google sem adta fel terveit. Februárban például egy titokzatos szórakoztatóelektronikai berendezés terveinek engedélyeztetéséből lehetett erre utaló jeleket kiolvasni.


Az okostévék lesznek a lakás diktátorai
A PC utódját fejleszti a Google?
Az Apple letámadja a nagyszobákat

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.