Bizonytalan gazdasági időszakban a vezetők gyakran kénytelenek megszorítani a biztonsági befektetésekre szánt erőforrásaikat. Ha azonban a védelmen spórolunk, sokkal valószínűbb, hogy cégünk kiberbűncselekmény áldozatává válik.

Chester Wisniewski, a Sophos kiberbiztonsági vállalat technológiai igazgatója szerint ez különösen akkor aggasztó, ha figyelembe vesszük, hogy a State of Cybersecurity in Business (A kiberbiztonság helyzete az üzleti életben) Sophos-kutatásban megkérdezett szervezetek 93 százaléka már most is kihívásnak tartja az alapvető biztonsági műveletek végrehajtását. Sőt, 52 százalékuk szerint a kiberfenyegetések már túl fejlettek ahhoz, hogy szervezetük egyedül megbirkózzon velük - ez a kijózanító igazság.

Hogyan profitálhat vállalkozásod az MDR bevezetésével?

A szolgáltatásként nyújtott kiberbiztonsági megoldás (MDR: Managed Detection and Response , azaz észlelő és helyzetkezelő szolgáltatás) lehetővé teszi a vezetőknek, hogy jövőbiztossá tegyék a biztonsági műveleteiket, miközben fenntartják az erős védőpajzsokat.

1. Segít a fókuszálásban a nehéz időszakok alatt.
A biztonsági műveletek házon belüli működtetése számos fix költséggel jár a vállalkozás számára. Sőt, mi a Sophosnál úgy becsültük, hogy egy házon belüli kiberbiztonsági csapat felállítása, amely egy MDR megoldással egyenértékű, akár 1,4 millió fontba is kerülne.

2. Megszabadít a szakértelem hiányától.
Az (ISC) Cybersecurity Workforce Study (kiberbiztonsági munkaerő-felmérés) 3,4 millió fős hiányt jelez a kiberbiztonsági munkaerő területén. Sőt, az IT-vezetők a házon belüli kiberbiztonsági készségek vagy szakértelem hiányát tartják manapság a 3 legfőbb biztonsági kockázat egyikének.

Az MDR-szolgáltatók lefedik mindezen problémákat, mert sokuk több száz specializált erőforrást foglal magába - köztük elemzőket, kutatókat, fenyegetésvadászokat és adatkutatókat. Vállalkozásod számára ez folyamatos támogatást és békét biztosít, tudván, hogy a műveleteid hozzáértő kezekben vannak.

3. Segít maximalizálni a meglévő befektetéseid értékét.
Érthető módon a szervezetek gyakran tartanak attól, hogy egy új MDR-szolgáltatóval meg kell szabadulniuk a meglévő infrastruktúrájuktól és le kell cserélniük azt. Ám ez nem mindig van így. A Sophos például kihasználja a meglévő eszközök telemetriáját a fenyegetések észlelésének, kivizsgálásnak és az azokra adott válaszlépéseknek a felgyorsítására. Ez egy gyors és költséghatékony módszer ügyfeleink biztonsági képességeinek fejlesztésére, miközben növeljük a meglévő technológia megtérülését.

Chester Wisniewski
a Sophos technológiai igazgatója

A Sophos technológiai igazgatója kiemeli; az MDR-szolgáltatás felszabadítja az alkalmazottakat, ami azt jelenti, hogy olyan projektekkel haladhatnak, amelyekkel egyébként megakadnának. Ez kulcsfontosságú, amikor a technológiai vezetők több mint fele (55%) mondja azt, hogy a kiberbiztonsági incidensek kezelése negatívan befolyásolta a többi projekten végzett munkát.

Hozd ki a legtöbbet az MDR bevezetéséből!

Ha készen állunk az MDR-re, megtehetünk néhány lépést, hogy a váltás zökkenőmentes és hatékony legyen.

1. Vizsgáld át a struktúrádat!
Az új biztonsági megoldás új házirendeket és struktúrákat hoz magával a hatékony munkavégzés érdekében. A munkatársaknak tudniuk kell, hogy kihez fordulhatnak, ha kérdéseik vannak, és tudniuk kell azt is, hogyan néznek ki az új biztonsági folyamatok.

2. Tervezz a kihívásokra!
Elemezd az általad jelenleg használt kulcsfontosságú eszközöket és azt, hogyan lehet továbbra is biztonságosan használni azokat egy új biztonsági infrastruktúrán belül!
Míg a biztonsági fenyegetések azonosítása az új partner felelőssége lesz, célszerű megfontolni, melyek a szervezetedet fenyegető legvalószínűbb veszélyek.

3. Találd meg a legjobb partnercsomagot!
Számos jó MDR-szolgáltató létezik, amelyek mindegyike ugyanarra a biztonsági témára kínál variációkat. Néhányan azonban csak hozzáadott extraként vagy szigorú korlátokkal kínálnak válaszokat. Mindig ellenőrizd, mit tartalmaz a megoldás, majd kérdezd meg bármelyik leendő partnert, hogyan előzi meg a kiberfenyegetések színterének fejlődését, hogyan tudják menedzselni és támogatni a meglévő technológiai eszközkészletedet, elég rugalmasak- e a változó üzleti igények támogatásához!

Biztonság

Nem sok mindenkit érdekel az Apple szuperszemüvege

A beszámolók alapján elolvadt az érdeklődés a Vision Pro headsetek iránt, az Apple néhány üzletében szinte nem is keresik a gyártó legújabb hardveres termékét.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.