A 80 milliárd dolláros cégérték persze csak a korábban belengetett 120 milliárdhoz képest nevezhető szerénynek, de a versenytárs Lyft csalódást keltő rajtja az Uber lehetőségeire is hatással van.

Az Uber Technologies 80,5-91,5 milliárd dollár közötti cégértékkel jelenne meg a tőzsdén. Ez nagyjából a harmadával kevesebb annál a 120 milliárd körüli szintnél, amit a befektetési bankárok az előző évben még simán megcélozhatónak tartottak, és sokkal közelebb áll a társaság legutóbbi, 2018-as befektetési körében szerzett értékeléshez. Az új helyzet nem kis részben az Uber észak-amerikai versenytársa, a Lyft tőzsdei bemutatkozásának köszönhető, miután a vállalat papírjai a múlt hónapban levezényelt részvénykibocsátás árfolyamához képest mára több mint 20 százalékos mínuszba kerültek

A Lyft cégértékét akkor közel 24,5 milliárd dollárra lőtték be, ami tizenegyszer nagyobb értéket jelentett a taxitársaság 2018-as forgalmánál. Ehhez képest a globális piacvezető Uber a mostani információk szerint a tavalyi bevételek nyocszorosára lőné be saját értékelését. A Reuters beszámolójában megszólaltatott elemző is arra hívja fel a figyelmet, hogy az Uber és a Lyft árfolyamának visszaesése a befektetők bizonytalanságát jelzi, akik ma már óvatosabban állnak a kései stádiumban is tőkeintenzív, látványosan veszteséges és kipróbált üzleti modell nélkül működő startupokhoz.

Nagyon klassz, de valójában hogy működik?

Mindez számszerűen azt jelentené, hogy a kibocsátáskor az Uber részvényei 44-50 dollárba fognak kerülni, és összesen 180 millió darabot értékesítenek majd belőlük. Ezen a társaság 9 milliárd dollárt kaszálna, további 27 millió részvényt pedig meglévő befektetőinek biztosítana 1,35 milliárd dollár értékben. Ezzel még mindig a legnagyobb volumenű elsődleges részvénykibocsátásról beszélhetünk majd, amit az amerikai tőzsdén eddig csak a kínai Alibaba 2014-es megjelenése tudott felülmúlni. Végleges számokat persze csak május 9-én, egy nappal a tényleges kereskedés előtt közölnek majd.

A tőzsdei belépőt egy pénteken indított, tíznapos befektetői roadshow előzi meg, amelynek során a társaság vezetőinek nagy csomó kérdésre kellene megnyugtató választ adniuk. Ezek között a leginkább kézenfekvő topik, hogy a masszívan veszteséges vállalat egész pontosan mikor kezdhet nyereséget termelni, de az is érdekes, hogy milyen útitervet követ az autonóm járművek bevezetésével kapcsolatban, ugyanis az elmúlt években ebben a tekintetben is elég kaotikusan manőverezett. Az üzleti modell kapcsán érdemes lenne azzal kapcsolatban is előállniuk valamilyen értelmes elképzeléssel, hogy a minimálbér-emelkedések nyomán mit kezdenek a sofőrökhöz rendelt költségek növekedésével.

Nagynak már nagyok, de jöhetne a profit is

Bár az Uber folyamatosan bizonyítja, hogy képes bevételeinek stabil növelésére, ez eddig a veszteség ugyanilyen gyors halmozásával járt együtt. Az idei első negyedévre nézve például 3 milliárd dolláros forgalom mellett 1 milliárd dolláros mínuszt hoztak össze, amit nehéz lenyűgöző teljesítménynek beállítani. A Reuters tudósításában egy másik megszólaló szakértő egyértelművé tette, hogy a járművek közösségi megosztásának (car sharing), de általában az Uber működésének sem látszik olyan nyilvánvaló modellje, ami csábító lenne a fenntartható hosszú távú befektetések szempontjából.

Mások ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy az Uber üzletének nyereségessé tételéhez alapvető fontosságú dolog egy bizonyos nagyságrend elérése. Ebben pedig a vállalat eddig sikeresnek nevezhető, hiszen a lokális kudarcok ellenére nem csak globális jelenlétet épített fel magának, de azokon a piacokon, ahol jelen van, mindenhol vezető szereplőnek számít. Az Uber nemrég jelentette be, hogy a PayPal 500 millió dollár értékben vásárolja majd be magát a cégbe a később pontosított árfolyamon, hogy szorosabbra vonja a két vállalat meglévő partnerségét, kiaknázva a közös fizetési megoldásokban rejlő további lehetőségeket.

Piaci hírek

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.