Ettől még csinosabb darab lesz, mint az első verzió, meg okosabb és ügyesebb is. Ráadásul bármilyen szemüvegre felszerelhető.
Hirdetés
 

Egyelőre munkahelyi céleszközként tér vissza a Google sokat hájpolt, de valójában meglehetősen kevés dologra alkalmas szemüvege. Ezt már sokan rebesgették idén januárban is, amikor a Google bejelentette, hogy nem lehet rendelni a különleges okuláréból, és leállítja a hasznosítása köré szervezett Explorer projektet.

Persze voltak olyan vélemények is, hogy ez az okosszemüveg-projekt egészének a kudarcát jelenti. Sok jel mutatott erre is. Állítólag a Google már az értékesítési hálózat kiépítésén is dolgozott.  pedig már akkor is jól látszott, hogy ha abban a formájában tömegtermékként nem is, speciális munkahelyeken kiváló segédeszköz lehet a Glassból.

Januárban egyébként kikerült a titkos laborból a Google X-ből a projekt, és új irányítót is kapott a csapat. Tony Fadell, aki a tavaly januárban felvásárolt Nest Labsot irányította. (A Nest intelligens otthonokhoz fejlesztett eszközöket.)

Az Enterprise Edition

Már a hónap elején felröppent a hír, hogy már elkészült az új verzió (http://bitport.hu/megis-ujjaszulethet-a-google-glass), legalábbis valami prototípusféle már van belőle. Az elmúlt pár hétben pedig már egy sor konkrétum is kiderült a szemüvegről.

Mindenekelőtt csinosabb darab lesz, mint az ős-Glass. Vékonyabb és nagyobb lett a kijelző, divatosabb lett a kialakítás, kisebb az áramfogyasztás, miközben erősebb Intel processzor is került bele. Az akkumulátora már legalább két óráig bírja, miközben még a leggyorsabb wifi szabványt is támogatja.

Nagy változás még, hogy elhagyták a szemüveg csővázát. Úgy alakították ki, hogy pánttal bármilyen hagyományos szemüvegre fel lehet szerelni, ami tovább javítja a használhatóságát.

A vállalatoknál nem lesz adatvédelmi probléma

A The Wall Street Journal belső információkra hivatkozva azt írja, hogy ez a verzió annyira vállalati kiadás, hogy nem is tervezik önállóan forgalomba hozni. Elsősorban olyan szoftverfejlesztőknek szánja a modellt, akik üzleti alkalmazásokat fejlesztenének rá. A Google elsősorban egészségügyi intézményekben, gyártó létesítményekben, energetikai szektorban látják létjogosultságát.

A vállalati környezetben történő felhasználás ráadásul kiküszöböli azt a korábban emlegetett adatvédelmi problémát is, hogy a Glass-szal észrevétlenül lehetett felvételt készíteni, és akár azonnal közzétenni a neten. Minden ugyanis vállalati környezetben egészen máshogy működik.

Ugyanakkor a lapnak informátora szerint a Google nem mondott le arról, hogy egy új konzumer változatot dobjon piacra. Arra azonban jó esetben is legalább még egy évet kell várni. Az első verzió egyébként 1500 dollárba került.

Mobilitás

Külső appok és dolgozók is hullanak a Redditnél

A közösségi fórum igyekszik egyenesbe rakni magát a várható tőzsdére lépés előtt, de a folyamat messze nem fájdalommentes.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.