A Twitter által életre keltett Vine alkalmazás felnőtt tartalmakat kínált felhasználóinak.
A Twitter nem csak a rövid üzenetekben, hanem a 6 másodpercnél nem hosszabb videókban is lát fantáziát. Ezért indította útjára a Vine nevű alkalmazást, ami egyelőre csak iOS-alapú eszközökön érhető el és segítségével rövid klipekkel áraszthatjuk el követőinket, illetve a remekműveket posztolhatjuk Facebookon és természetesen Twitteren is.

6 másodperces élvezet  Az alkotókedvű felhasználók egy egyszerű felületen készíthetik el az animált GIF-ekre hasonlító klipeket, amelyek közé meglehetősen gyorsan bekerültek felnőtt tartalmak is. Ez önmagában még nem lett volna óriási probléma, de az első baki akkor érkezett el, amikor a Vine “Szerkesztők Ajánlata” videói közé egy pornófelvétel is bekerült. A felhasználók felháborodottan tiltakoztak az ellen, hogy figyelmeztetés nélkül ilyen felvételek kerülnek eléjük, a Vine készítői pedig sűrű elnézések közepette törölték a szóban forgó videót.Vine for iOS

17 év felett már szabad 
Az Apple mindig is szigorú kontroll alatt tartotta, hogy a szabályzattal ellentétes tartalom ne kerülhessen az App Store-ba, a gyakorlat szerint azonnal törlik azokat az alkalmazásokat, amelyek valamilyen módon nem megfelelő tartalmat közvetítenek a felhasználók felé. Ez a Vine esetében még nem történt meg, viszont maguk a készítők a felhasználási feltételek megváltoztatásával próbálják elejét venni, hogy bármiféle jogi ügybe keveredjenek. Mindez egy frissítés keretében érkezett meg nemrégiben, így mostantól a Vine használatának megkezdése előtt mindenkinek nyilatkoznia kell arról, hogy elmúlt-e 17 éves (eddig 12 év volt a korhatár).  Az már csak költői kérdés, hogy vajon miként látja el a fiatalok védelmét egy olyan megoldás, ahol csak meg kell nyomni a megfelelő gombot és máris használható az adott alkalmazás.
 
 
Benne vagy a negyedmillióban? Twittertől a kiberháborúig
Szakemberekért vásárolhatott céget a Twitter
Az iPhone appok leárazásának csodálatos hatásai

A Twitternek egyébként is sok problémája van mostanában, mivel hackerek hozzáfértek az adatbázishoz, aminek következtében 250 ezer felhasználói nevet, illetve ahhoz tartozó telefonszámot és egyéb azonosítót szereztek meg. A hírek szerint a szolgáltató máris dolgozik egy kétlépcsős azonosítási rendszeren, ami a mobilszámok bevetésével tulajdonképpen lehetetlenné teszi egy ehhez hasonló malőr előfordulását.

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.