Amióta az iOS 5-tel együtt bemutatkozott az Apple hangfelismerő virtuális titkára, a Siri, az Android felhasználók lázasan kutatnak a saját rendszerükön használható hasonló megoldás után. Találtunk egyet és ki is próbáltuk: a teszt alapján az Omega ugyanannyira hasznos és ugyanannyira buta is tud lenni, mint iPhone-os kollégája.
Hirdetés
 
A Siri legnagyobb újdonsága már szintén nem volt igazi újdonság: mind a hangfelismerés, mind pedig az adatbázisok alapján összedrótozott mesterséges intelligencia terén voltak már elődei, de ebben az egybegyúrt formában az iPhone vásárlóközönsége azonnal rástartolt a divatosnak látszó megoldásra. Persze gyorsan kiderült, hogy a rendszer jó pár gyerekbetegségtől szenved a szövegértési nehézségektől a félresikerülő válaszokig.


Alfánál jobb, de még nem Omega Az Android alá már többen próbáltak a Sirihez hasonló rendszereket fejleszteni, de eddig leginkább csak valamilyen részmegoldás született. Az Android Marketen jelenleg 1571 forintért elérhető Omega viszont első látásra már kellően felnőtt az iPhone-os vetélytárshoz. Hallgat, keres, beszél és néha cseveg is.

Igaz, a Sirihez hasonlóan hibák is ugyanúgy előfordulnak. A legnagyobb probléma, hogy egyelőre csak angolul ért a rendszer, ami még akkor is kényelmetlen, ha jól beszélünk angolul. Az Omega ugyanis elvben képes lenne például szöveges üzenetet küldeni a telefonkönyvben található kontaktoknak, de nyelvi kiegészítő hiányában a Gyula vagy a Sebestyén nevek semmiképp sem mennek át a gépagyán, és bizony még az Anna vagy a Pál is virtuális fejvakarásra készteti az Omegát. Ugyanígy, ha például Tatabányára szeretnénk megtudni az utat, meghasonlik szegény alkalmazás, ugyanis a hallott szavakat mindenáron a legközelebbi hangalakú angol szótöredékekre próbálja felbontani, Sopronból így lett Shop Ram.

Ennek ellenére az androidosoknak többé semmiképp sem kell szégyenkezniük: ha minden tekintetben nem is kifogástalan az Omega, a hasonlóan tökéletlen Siri mellett ugyanúgy megállja a helyét az összehasonlításban.


iPhone 4S: ováció helyett csak szórványos tapsikolás
Alfred lehet a Siri-pótló Androidon?
Jönnek a viselhető cyberkütyük

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.