Csütörtöktől érhető el a Vodafone Készülékkontroll szolgáltatása, amellyel a vállalatok távolról felügyelhetik a céges okostelefonokat.
Az okostelefonok elterjedésének köszönhetően ma már számos olyan adatot tárolunk mobiltelefonon, ami korábban csak számítógépünkön volt elérhető. A vállalati címlistát, személyes naptárbejegyzéseinket, céges és magánlevelezésünket mobiltelefonon is aktívan használjuk. A Vodafone július 8-tól elérhető Készülékkontroll szolgáltatása segít abban, hogy az üzleti előfizetők saját, cégre szabott mobiltelefon-szabályozást alakíthassanak ki.

A szolgáltatás révén az adatbiztonsági előírások kiterjedhetnek az okostelefonokon tárolt tartalmakra és a telepített alkalmazásokra is. A  nagyvállalati ügyfél rendszergazdája, biztonsági szakembere a céges okostelefonok tartalmát távolról ellenőrizheti, alkalmazásokat telepíthet rá vagy törölhet. A telefon elvesztése, ellopása esetén a készülék teljes tartalma távolról törölhető.

További előny, hogy a vállalat informatikusai távolról is segíteni tudnak a kollégáknak az egyes szolgáltatások (pl. vállalati levelezés) mobiltelefonon történő beállításában. Ráadásul az okostelefonok tartalma távolról, titkosított csatornán lementhető, így a készülék elvesztése, ellopása esetén az adatok visszanyerhetők és az új készülékre telepíthetők, készülékváltás során pedig gyorsan és egyszerűen átvihetők két készülék között.

A Készülékkontroll minden népszerű mobil operációs rendszeren működik (Windows Mobile, Symbian (S60), Android, Blackberry, Apple iOS).

Gyors felfutásra számítanak a szolgáltatók | Az mobil felügyeleti szolgáltatást elsőként néhány hete a Magyar Telekom jelentette be. Menyhért Zoltán, a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó KFKI üzletfejlesztési igazgatója akkor úgy nyilatkozott: elsősorban a nagyvállalati és intézményi szegmensekben van létjogosultsága a szolgáltatásnak, mivel főleg ezekben szegmensekben olyanok a biztonsági és egyéb üzemeltetési igények, amelyek indokolják a szolgáltatás igénybevételét.

A várhatóan gyorsan bővülő piacon a Magyar Telekom legalább 10-15 ezer felhasználót szeretne elérni 1-2 éven belül.

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.