Szinte nem telik el olyan hét, hogy valamely szállító ne adna arról hírt, hogy eddig asztali gépeken használható megoldása mostantól okostelefonon és táblagépen is elérhető lesz. A SAS analitikai eszköztára például áprilisban érkezik iPhone és iPad készülékekre.

Az üzleti analitikai megoldások területén érdekelt SAS annyira komolyan vette a mobil eszközökre való terjeszkedést, hogy nem is fogott egyedül az egészhez, hanem összeállt a MeLLmo nevű, kifejezetten üzleti célú mobil alkalmazásokat fejlesztő céggel. Kettejük közös munkájából született az a termék, amely áprilistól az Apple okostelefonján és táblagépén egyaránt elérhető lesz.

Kettő az egyben Az újdonság két szoftvert, a MeLLmo zászlóshajójának tekinthető Roambi ES3 nevű mobil üzleti intelligencia alkalmazást és a SAS Enterprise BI Server megoldást egyesíti. Az integrált rendszerrel kapcsolatban a készítők kiemelték, hogy a döntéshozók online vagy offline üzemmódban bármikor és bárhol hozzáférhetnek a legfrissebb illetve legfontosabb SAS adatokhoz és riportokhoz, amelyeket interaktív felületen kezelhetnek.

"A táblagépek és okostelefonok egyre gyarapodó felhasználói köre kiváló terepet nyújt ahhoz, hogy a 'tudás hatalmát' ma már ne csak a hagyományos irodai közegben nyújtsuk ügyfeleinknek" - nyilatkozta Jim Davis, a SAS elnökhelyettese.

Betáblázott vállalatok A kötelezően lelkes kommentár marketingszagú szókészlete mögött ebben az esetben azonban valódi trend rajzolódik ki. Mégpedig az, hogy az adatbiztonsággal kapcsolatos félelmek és egyéb visszatartó tényezők ellenére megállíthatatlannak látszik nem csupán az okostelefon, de az Apple által újraértelmezett táblagép teljes térhódítása is az üzleti szférában.

A gyorsaság és a kényelem a lényeg az üzleti intelligenciában
A SAS is vett egy marketinget támogató szoftvercéget

Mint arról Arató Bence, a BI Portál főszerkesztője a Bitporton korábban megjelent cikkében írt, ezt a folyamatot gyorsítja az üzleti intelligenciát használók kényelmi igényének erősödése is. "A kényelemhez hozzátartozik, hogy a felhasználók ne legyenek a vállalati számítógéphez kötve, amikor elemzéseket végeznek, hanem tetszőleges módon és helyen, akár offline módban, akár mobil eszközökkel hozzáférjenek a szükséges adatokhoz és funkciókhoz" – véli a szakportál vezetője.

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.