Redmond egy sor funkcióval jelentkezett többek között a távoktatásban is erősen használt platformjának konzumer változatához.

Ha olyan szegmenst kellene említenünk, amelyik sokat profitált a koronavírus miatti felfordulásból, akkor az online konferenciabeszélgetéseket lehetővé megoldásokat nagy biztonsággal bemondhatjuk. Az irodák és iskolák kényszerű bezárása miatt korábban soha nem tapasztalt figyelem irányult ezekre a szoftverekre. Nem csoda, hogy a szolgáltatók igyekeznek kihasználni ezt a semmiből jött lehetőséget, és biztonsági fejlesztésekkel, hasznos kiegészítésekkel igyekeznek tartóssá tenni a kapcsolatot a frissen megjelent ügyfélkörrel. 

Személyes ügy

Nincs ez máshogy a Microsoftnál sem. A szoftveróriás tegnap jelentős, a Teams nem üzleti célú felhasználását érintő funkcióbővítéssel jelentkezett. A személyesként jellemzett fícsöröktől a cég azt reméli, hogy a távoli kapcsolattartás barátok, rokonok között még gördülékenyebben, természetesebben lesz kezelhető. Az asztali, webes és mobil változatoknál egyaránt elérhetővé válik több, vállalati felhasználók számára már korábban biztosított funkció.

Ezek egyike a Közös mód (Together mode), amely egyetlen virtuális térbe helyezi a beszélgetés szereplőit (lásd fent). Ez a lehetőség nem csak egy kozmetikai elem, hiszen a videóbeszélgetések intenzív használata felszínre hozta ennek a kommunikációs formának az árnyoldalait is. A gyakran Zoom-fáradtságként emlegetett problémák egy része kiküszöbölhető azáltal, hogy a valódi találkozókhoz hasonló elrendezésben látjuk a résztvevőket.

Bár a munkahelyi megbeszéléseket is feldobhatja, privát célú videóbeszélgetéseknél valószínűleg még többet használt lehetőség lesz az emojik és animált gifek megjelenítése. Ugyanakkor a Microsoft szerint a vállalati folyamatok, eszközök segítséget jelenthetnek a szabadidős tevékenységek, közös családi programok szervezésében is. A Teams ennek megfelelően egyfajta központi felületté válik, ahol példának okáért csoportonként egy-egy külön összesítő lapot kapunk a leglényegesebb elemekkel az adott társasághoz kötődően, szöveges üzenetekből feladatokat gyárthatunk, naptárbejegyzéseket rögzíthetünk, szavazásokat indíthatunk.

Egyelőre minden ingyen és majdnem korlátlanul

Normál körülmények között a Teams magáncélú felhasználás esetén két résztvevős beszélgetések esetén korlátozások nélkül elérhető, csoportos hívásokra viszont "csak" maximum 100 főt invitálhatunk meg és 60 perc a limit. A pandémiára való tekintettel azonban Redmond sok más szolgáltatóhoz hasonlóan speciális kedvezményeket vezetett be. Ennek keretében akár 300 emberes találkozók is tarthatók, ráadásul mindenféle időkorlát nélkül.

Konzumer tech

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.