Nagyon népszerű a téma a hirdetők között, sokat kaszálhatna rajta Zuckerberg cége, de ezúttal győzött az óvatosság.
Hirdetés
 

Új, de szándékos stratégia a kriptovalutákat reklámozó hirdetések kitiltása a közösségi hálózat rendszeréből. A határoztatot ideiglenesnek szánja a Facebook, amíg eldönti, milyen álláspontot vegyen fel az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb témájával kapcsolatban.

Pénz beszél, kutya ugat

A folyamatos profitnövelés szorításában kevesebb elvet engedhet meg magának Mark Zuckerberg cége, mint egy magánember, de akad néhány olyan terület, ahol igyekszik óvatosan manőverezni a vállalat. A gyűlöletbeszéd és az álhírek témája mellett ilyenné vált a bitcoinnal, pontosabban a kriptovalutákkal foglalkozó hirdetések világa is.

Tegnap jelentette be a Facebook, hogy nem csupán a már ismert kriptovalutákra vonatkozik tiltása, hanem az ICO-kra is, vagyis az új kriptopénzek bevezetésével járó befektetői toborzásokat népszerűsítő reklámokra is. Rob Leathern el is árulta, miért döntött így a vezetés: a hivatalos indoklás szerint ezeket az eseményeket gyakran félrevezető vagy kifejezetten becsapós hirdetési gyakorlatokkal népszerűsítik. A közösségi hálózat üzemeltetőjének termékmenedzsere úgy véli, hogy a napjaink kriptovalutákat hirdető cégeinek jelentős része nem jár el jóhiszeműen a reklámozás során.

Mint írtuk, a döntés nem végleges. Leathern közlése értelmében jelenleg azon dolgoznak a Facebooknál, hogy kitalálják, miként lehetne úgy felvenni a harcot a becsapós bitcoin és altcoin hirdetésekkel szemben, hogy közben a legitim reklámok helyt kaphassanak a 2 milliárdosra hízott felhasználói tábor kijelzőin.

Instán sincs bitcoin

Nem korlátozza új szabályozását pusztán a Facebookra az üzemeltető. Mint kiderült, az anyavállalat irányítása alatt álló megoldásoknál szintén életbe léptették a döntést. Így például az Instagramról is letiltották a kriptovalutás hirdetéseket, és ugyanígy elérhetetlenné váltak a cég Audience Network szolgáltatásán keresztül. Utóbbit a közösségimédia-birodalom mögött álló vállalat a külső felek oldalain való reklámmegjelenítésre használja.

De nem csak veszélyt lát a kriptopénzekben a Facebook. Mark Zuckerberg pár hete jelentette be, hogy komoly erőket mozgatnak idén a tavalyi és tavalyelőtti, nagy port kavart incidensek kivédésére (azóta néhány konkrétum is kiderült). Az amerikai elnökválasztás orosz gyökerű befolyásolási kísérletét és az álhíreket jelölte meg ennek során az egyik legfontosabb feladatként. Emellett viszont közzétette gondolatait a bitcoinról és társairól is.

Zuckerberg érdeklődik a technológia rejtette lehetőségek iránt, még akkor is, ha azok felkarolása az ellenőrzési feladatok nehezebbé válásával járhat. "Mély érdeklődéssel tanulmányozom a technológiák pozitív és negatív oldalait, annak figyelembevételével, hogy miként tudnánk azt legjobban saját szolgáltatásaink javára fordítani" – összegezte a Facebook CEO-ja.

Konkrét tervekről tehát egyelőre nem írt, de nem kizárt, hogy az egyre népszerűbbé váló blokklánc-vonatra előbb-utóbb felugrik Zuckerberg cége is.

Biztonság

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.