Azt követően, hogy a japán vállalat részesedést szerzett a kommunikációs platformban, jövőre induló integrációs lépéseket jelentett be.

Formális partnerséget jelentett be a Sony és a Discord, melynek részletei egyelőre nem teljesen világosak, de az biztos, hogy a japánok a jövőben sokkal szorosabbra akarják fűzni a kapcsolatot. A bejelentés annak fényében lesz igazán érdekes, hogy pár hete még nagyon úgy tűnt, hogy a rivális Microsoft teljes egészében megszerzi a videójátékos körökben közkedvelt kommunikációs rendszert.

Bevásárolták magukat

A Sony Interactive Entertainment blogján megjelent tájékoztatás szerint a játékosok egymás közti kapcsolattartását elősegítő közös munka már javában zajlik. A japán vállalatbirodalom játékkonzoláért felelős leányvállalat azt szeretné elérni, hogy a Discord és a PlayStation lehetőségeit egybegyúrva a felhasználók minél könnyebben tudjanak egymással beszélgetni, kapcsolatot és közösségeket építeni akár platformokon átívelő módon is.  

A Sony eltökéltségét mutatja, hogy a partnerségről szóló bejegyzésből kiderült, a cég kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Discordban a legutóbbi tőkebevonási körben. Ennek nagyságrendjét nem közölte a vállalat, de azt lehet tudni, hogy a tavaly decemberben lebonyolított akció 100 millió dollárt mozgatott meg, ami közel 7 milliárdra értékelte a startupot.  

Mint ahogy egyelőre az sem világos, hogy a két fél közötti integráció pontosan milyen formában valósul meg. Annyi tudható mindössze, hogy a konkrét bevezetés valamikor 2022 elején várható. Hogy ez a PlayStation konzolokon használható dedikált Discord-alkalmazás lesz-e, vagy valami más típusú integráció, arról az elkövetkező hónapokban derülhetnek ki részletek.

Játékos kommunikáció

A több mint 140 millió havonta aktív felhasználóval bíró Discord "természetes szövetségese" lehet bármelyik játékiparban érdekelt szereplőnek, mivel a kommunikációs platform elsősorban a videójátékosok között örvend nagy népszerűségnek. Nem véletlen, hogy az Xbox konzoljai lévén szorosan érintett Microsoft is komolyan megkörnyékezte az alig több mint 5 évvel ezelőtt alapított vállalkozást. A több mint 10 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot azonban a sajtóértesülések alapján végül elutasította a Discord. A döntés hátterében az állhatott, hogy a cég kellően erősnek érzi magát ahhoz, hogy önállóan is fejlődni tudjon, miközben mindezzel egy esetleges tőzsdére lépés lehetőségét is nyitva hagyják.

Konzumer tech

Két év alatt megduplázódott a rendszeresen online vásárlók tábora

Egy friss kutatás számai visszaigazolják, hogy a pandémia miatt sokan azok közül is rákaptak a rendszeres netes árubeszerzésre, akik korábban inkább a hagyományos megoldást preferálták.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.