A Reuters friss információi szerint mégsem lesz Redmondé a játékos közösség kedvenc kommunikációs platformja.

Egy hónappal ezelőtt kaptak szárnyra azok a pletykák, miszerint a Microsoft komoly tárgyalásokat folytat a Discord felvásárlásáról. Az alig néhány éve csetprogramként indult platform népszerűségét jól mutatja, hogy a lehetséges vételár kapcsán 10 milliárd dolláros összeget emlegettek. (A teljes képhez hozzátartozik, hogy márciusi hírekben több más kérő neve is felmerült, mint ahogy az is, hogy lehetséges, hogy a Discord inkább a nyilvános részvénykibocsátást választja majd.) 

Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy a feleknek nem sikerült egyezségre jutni. A Reuters beszámolója szerint ugyanis a tárgyalások eredménytelenül záródtak le. A hírt sem a Microsoft, sem a Discord részéről nem voltak hajlandók kommentálni.

A hírügynökségnek súgó belső források azt állítják, a Discordnál jobbnak látják, ha a közeljövőben inkább önálló vállalatként próbálnak terjeszkedni. Ennek keretében folyamatosan fejlesztik a szöveg, beszéd és videó alapú kommunikációra egyaránt alkalmas platformjukat, miközben igyekeznek minél több pénzt keresni a világjárvány miatt hirtelen felduzzadt felhasználói bázisból. Utóbbit más közösségi hálózatoktól eltérően nem elsősorban hirdetések útján szerzik, hanem a prémium funkciókat biztosító előfizetésekből.

Az informátorok szerint a lehetséges későbbi forgatókönyvek listájáról nem került le a Discord tőzsdei bevezetésének lehetősége sem, ám ez a lépés egyelőre nem aktuális.

Serkentő hatású vírus

A San Franciscóban működő Discordot mindössze bő öt éve alapították, ám a kommunikációs platform hamar nagy népszerűségre tett szert, elsősorban a gamerek, azaz a videójátékosok körében. Ma már számos játék kiadója, forgalmazója ezen a felületen tart fent aktív kapcsolatot a felhasználókkal.

Mint minden hasonló szolgáltatásnak, a Discordnak is jót tettek a koronavírus miatt elrendelt korlátozások. És nem csupán azért, mert az otthonukba kényszerült emberek így többet játszottak, hanem azért is, mert egyéb dolgok (oktatás, tanulás, különböző szabadidős tevékenységek) lebonyolítására, koordinálására is elkezdték használni a Discord felületét.

A jelenleg havonta több mint 140 millió aktív felhasználóval büszkélkedő platform a változásokat igyekszik lekövetni, és az újabb fejlesztésekkel a cég próbálja meglovagolni a hirtelen jött extra érdeklődést. Ha ezek a törekvések sikeresnek bizonyulnak, akkor a Discord végleg kitörhet a gamer szubkultúra kiszolgálójának szerepköréből.

Hogy erre akár egyedül is képes lehet, azt jól mutatja a tavaly decemberben lebonyolított tőkebevonási kör. Akkor 100 millió dollárnyi friss forrás érkezett, ami a vállalkozás értékét a 7,5 milliárd dolláros szintre lőtte be.

Közösség & HR

Bóják állnak az autonóm vezetés útjába

A Waymo éles körülmények között dolgozó autójának nehéz napja volt. Az önvezető rendszer képtelen volt kezelni a sávterelő bóják jelentette "extrém" forgalmi helyzetet.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.