Sajtóértesülések szerint Redmond komoly tárgyalásokban van a leginkább a videójátékosok között népszerű kommunikációs platform megvásárlásáról.

Hatalmas összegről, legalább 10 milliárd dollárról szólnak azok a fülesek, amelyeket a Bloomberg kapott tűzhöz közeli forrásoktól. A lapnak nyilatkozó informátorok szerint legalább ennyit kínál a Microsoft a szöveges, hang- és videóalapú kommunikációt biztosító Discordért.

Egy biztos: még minden bizonytalan

A Bloomberg anyaga előtt hétfőn már a VentureBeat is megszellőztette, hogy a Discord eladási tárgyalásokban van, de ott konkrét vevőkről nem beszéltek, csak általánosságban említették a Microsoftot mint az egyik olyan vállalatot, amelyiknek rendelkezésére áll a szükséges összeg, plusz üzleti érdekeivel is összhangban lehet egy ilyen ügylet. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az asztalon van az is, hogy a cég esetleg nem tagozódik be egy nagyobb szervezettbe, és inkább nyilvános részvénykibocsátással próbálkozik további forrásokhoz jutni. A Bloombergnek nyilatkozó egyik informátor például ez utóbbit tartotta valószínűbb forgatókönyvnek.

A San Franciscóban működő Discordot mindössze bő öt éve alapították, ám a kommunikációs platform hamar nagy népszerűségre tett szert, elsősorban a gamerek, azaz a videójátékosok körében. Ma már számos játék kiadója, forgalmazója ezen a felületen tart fent aktív kapcsolatot a felhasználókkal. Mint minden hasonló szolgáltatásnak, a Discordnak is jót tettek a koronavírus miatt elrendelt korlátozások. És nem csupán azért, mert az otthonukba kényszerült emberek így többet játszottak, hanem azért is, mert egyéb dolgok (oktatás, tanulás, különböző szabadidős tevékenységek) lebonyolítására, koordinálására is elkezdték használni a Discord felületét.

A jelenleg havonta több mint 100 millió aktív felhasználóval büszkélkedő platform a változásokat igyekszik lekövetni, és az újabb fejlesztésekkel a cég próbálja meglovagolni a hirtelen jött extra érdeklődést. Ha ezek a törekvések sikeresnek bizonyulnak, akkor a Discord végleg kitörhet a gamer szubkultúra kiszolgálójának szerepköréből.

Összenőne, ami összetartozik

Persze a Microsoft számára elsősorban az eredeti célközönség, a játékosok lennének a legfontosabbak, hiszen a Discord prémium szolgáltatását kézenfekvő lenne integrálni az Xbox-előfizetéses rendszerébe. Ez friss lendületet adhatna Redmond játékipart célzó hódítási terveinek, és igazolhatná a nem éppen olcsó akvizíció szükségességét. A Discord értékét egyébként múlt év végén 7 milliárd dollárra lőtte be a legutóbbi tőkebevonás. Az emlegetett 10 milliárd ehhez képest egy tisztességesnek mondható prémiumajánlat lenne.

A Microsoft részéről egyébként nem lenne kirívó egy ilyen kaliberű üzlet a játékszektorban, hiszen nemrégiben 7,5 milliárd dollárt adtak azért a ZeniMax Mediáért, amely a Bethesda Softworks tulajdonosa. Utóbbi kiadóhoz olyan nagy címek tartoznak, mint például a Doom és az Elders Scrolls-sorozat.

A Bloombergnek nyilatkozó informátorok elmondása szerint a Microsoftot a Discord kereste meg az ajánlattal, de korábban a cég tárgyalta az Epic Games és az Amazon képviselőivel is. Az említett szereplőkben közös, hogy egyelőre senki nem kívánta hivatalosan kommentálni a játékvilágot alaposan átalakító potenciális ügyletről szóló pletykákat.

Közösség & HR

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.