Az USA-ban ma kezdődik az alapáron is 3500 dolláros headsetek forgalmazása, amellyel élethű digitális avatárokat kreálhatnak magukról a felhasználók. A korai tesztelők felvételeitől sokan nincsenek elájulva.
Hirdetés
 

A pénteki start előtt már több tesztelő, népszerű csatorna megkapta a lehetőséget arra, hogy kipróbálja Cupertino első próbálkozását a kevert valóság területén. A tavaly nyáron bejelentett Vision Pro már árcédulájával is jelzi, hogy nem olcsó játékszerről van szó. Ráadásul a vásárlók a majd' 3500 dolláros alapár akár másfélszeresét is költhetik a rendszerre, ha kosárba tesznek néhány extra kiegészítőt, vagy szemüvegesként különleges lencsékre van szükségük.

Nyugtalanító avatárok

Az abszolút csúcskategóriába pozícionált headset egyik extra funkciója a digitális avatárok készítése, ami nemcsak az Apple saját videócsetes alkalmazásával, a FaceTime-mal lesz használható, hanem az ígéretek szerint jó pár videókonferenciás rendszerrel is (Cisco Webex, Microsoft Teams, Zoom).

És bár a funkció még béta állapotban van, a korai tesztelők és az első vásárlók is használhatják már a lehetőséget. Az arc mimikáját, sőt a kéz mozgását is leutánzó digitális megjelenés ráadásul könnyen bemutatható azoknak is, akik nem húznak fejükre sisakot. Egy ilyen korai teszt felvétele látható alább, amelyet a YouTube-on több mint 7 millió feliratkozóval büszkélkedő iJustine külön X-en (Twitteren) is közzétett.

 

 

A rövid bejátszás szereplői láthatóan nagyon igyekeztek, hogy egyetlen egyértelműen negatív megjegyzést se tegyenek az élményről, de azért így is kitűnik, hogy összességében nem voltak elájulva az új technológiától. A jelentős követői bázissal rendelkező tesztelők akár saját jól felfogott (anyagi) érdekükből is visszafoghatták magukat, mindezek azonban nem kötötték az internet népét.

A kommentárok többsége negatívan állt a látottakhoz. Minimum furcsának, de gyakran rémisztőnek nevezve a személyek elvben élethűnek szánt digitális megjelenítését. Voltak, akik a híres The Sims játékot emlegették, mivel az abban szereplő karakterek nagyjából ugyanúgy néztek ki már hosszú évekkel ezelőtt is.

De nem csupán a partvonal mellől bekiabáló köznép elégedetlenkedett. A The Wall Street Journal újságírója, Joanna Stern például arról számolt be, hogy nővére szerint szörnyen nézett ki, apja viszont egyenesen ijesztőnek nevezte FaceTime-ban megjelenő avatárját.

Voltak azért az Apple fejlesztését méltatók is. Több kommentár elégedett volt a látottakkal, mások pedig azt hangsúlyozták - nem alaptalanul - hogy egy béta állapotban lévő technológiáról van szó, ami csak egy első lépést jelent az egyre digitálisabb jövő felé.

(Illusztráció: youtube.com/@iJustine)

Konzumer tech

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.