A Microsofthoz vagy a VMWare-hez hasonló szoftvergyártók termékei mellett az Ubuntu Enterprise Cloud is megjelent a Dell portfoliójának infrastruktúra-megoldásai között.
Bár az Ubuntu jobbára asztali operációs rendszerként ismert, nem elhanyagolható a szerverek piacán betöltött szerepe sem, ami a legkülönbözőbb területeken megmutatkozik. Példaként említhető a Weta Digital, mely az Avatar 3D munkáit végeztette egy több mint 35 ezer processzormagot tartalmazó számítógépfarmmal, vagy a Wikipédia mögött álló Wikipedia Commons, mely 400 szerverét migrálta Ubuntura még 2008-ban. Az Ubuntu Linux projekt mögött álló szervezet, a Canonical üzleti stratégiájában egyre fontosabb szerepet kap a számítási felhő (cloud computing), ami ugyancsak elősegítheti az Ubuntu folyamatos beszivárgását a szerverek piacára.

A Dell a múlt héten jelentette be vállalati stratégiájának teljes körű átgondolását. Ennek részeként olyan tulajdonosi szoftvergyártók termékei mellé, mint a Microsoft vagy a VMWare, felvette portfoliójába az Ubuntu Enterprise Cloudot (UEC). A Canonical szerint ez az első valóban nyílt forrású megoldás, amely mögött jelentős szállító áll.

A Dell nyílt és megfizethető cloud infrastruktúrával próbálja meghódítani az új ügyfeleket. Royal Gill, a Dell Data Center Solution (DCS) divíziójának általános igazgatója szerint ügyfeleiknek ebben a piaci szegmensben gyorsan és könnyen telepíthető megoldásokra van szüksége, amelyek lerövidítik a megtérülési időt, és nagymértékben csökkentik a teljes birtoklási költséget (TCO) is. Ezekre az igényekre válaszul a Dell különböző használati esetekre optimalizált konfigurációkat állít össze, amelyek a Dell PowerEdge-C hardvereit és az Ubuntu Enterprise Cloudot, valamint teljes körű technikai támogatást tartalmaznak.

A A Dell megoldása az Ubuntu 10.04 LTS-re épül, megjelenésének várható időpontja április 29.

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.