A Microsofthoz vagy a VMWare-hez hasonló szoftvergyártók termékei mellett az Ubuntu Enterprise Cloud is megjelent a Dell portfoliójának infrastruktúra-megoldásai között.

Bár az Ubuntu jobbára asztali operációs rendszerként ismert, nem elhanyagolható a szerverek piacán betöltött szerepe sem, ami a legkülönbözőbb területeken megmutatkozik. Példaként említhető a Weta Digital, mely az Avatar 3D munkáit végeztette egy több mint 35 ezer processzormagot tartalmazó számítógépfarmmal, vagy a Wikipédia mögött álló Wikipedia Commons, mely 400 szerverét migrálta Ubuntura még 2008-ban. Az Ubuntu Linux projekt mögött álló szervezet, a Canonical üzleti stratégiájában egyre fontosabb szerepet kap a számítási felhő (cloud computing), ami ugyancsak elősegítheti az Ubuntu folyamatos beszivárgását a szerverek piacára.

A Dell a múlt héten jelentette be vállalati stratégiájának teljes körű átgondolását. Ennek részeként olyan tulajdonosi szoftvergyártók termékei mellé, mint a Microsoft vagy a VMWare, felvette portfoliójába az Ubuntu Enterprise Cloudot (UEC). A Canonical szerint ez az első valóban nyílt forrású megoldás, amely mögött jelentős szállító áll.

A Dell nyílt és megfizethető cloud infrastruktúrával próbálja meghódítani az új ügyfeleket. Royal Gill, a Dell Data Center Solution (DCS) divíziójának általános igazgatója szerint ügyfeleiknek ebben a piaci szegmensben gyorsan és könnyen telepíthető megoldásokra van szüksége, amelyek lerövidítik a megtérülési időt, és nagymértékben csökkentik a teljes birtoklási költséget (TCO) is. Ezekre az igényekre válaszul a Dell különböző használati esetekre optimalizált konfigurációkat állít össze, amelyek a Dell PowerEdge-C hardvereit és az Ubuntu Enterprise Cloudot, valamint teljes körű technikai támogatást tartalmaznak.

A A Dell megoldása az Ubuntu 10.04 LTS-re épül, megjelenésének várható időpontja április 29.
 

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.