Mind az Európai Unióban, mind pedig Magyarországon egyre népszerűbb nyílt forrású böngésző, illetve irodai programcsomag az elkövetkező hetekben új verzióval jelentkezik, amelyek a felhasználók számára számos újdonságot kínálnak.
Jónéhány hónapnyi fejlesztést követően a Firefox fejlesztői egy, a korábbiaknál gyorsabb és biztonságosabb, a mobil rendszerekhez - mint amilyen például a Nokia által fejlesztett Maemo - jobban illeszkedő böngészőt ígérnek. Egyebek mellett a 3.6-os verziótól lehetőség lesz a böngésző kinézetének megváltoztatására újraindítás nélkül a Personas galériájából.

Az új böngésző támogatja a HTML5 audio- és videóelemeket, valamint a teljes képernyős lejátszást. A böngésző ezen túl figyelmeztet bennünket, ha frissítésre váró kiegészítéseink vannak. A kiegészítések terén további előrelépés, hogy - anélkül, hogy korlátoznák a felhasználható kiegészítések körét - sikerült csökkenteni az általuk okozott összeomlások számát.

Az OpenOffice.org szoftvercsomag aktuális verziója a Microsoft Office által használt formátumok még szélesebb körű támogatásával rendelkezik majd, emellett számos funkció válik kényelmesebbé, egyszerűbbé. Nem utolsó sorban pedig sikerült az elinduláshoz szükséges időből is jócskán lefaragni a 3.0-ás verzióhoz képest.

Közösségi találkozó
Fentiek apropóján a Firefox és OpenOffice.org hazai rajongói, honosítói, fejlesztői – a világ számos más országához hasonlóan – Magyarországon is közösségi találkozót szerveznek, ennek keretében ünneplik meg az új változatok megjelenését. Az esemény - amelyet január 25-én, hétfőn 18 órától a Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában rendeznek meg - lehetőséget ad a hazai felhasználók és hozzájárulók ötleteinek cseréjére, megvitatására, kérdések feltételére az illetékesek számára. Az összejövetel remek alkalom nemcsak a közösségi tagok, a hazai önkéntesek megismerésére, de új fejlesztések kipróbálására is.

Bemutató a Firefox 3.6 újdonságairól [angolul]

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.