Mind az Európai Unióban, mind pedig Magyarországon egyre népszerűbb nyílt forrású böngésző, illetve irodai programcsomag az elkövetkező hetekben új verzióval jelentkezik, amelyek a felhasználók számára számos újdonságot kínálnak.
Hirdetés
 
Jónéhány hónapnyi fejlesztést követően a Firefox fejlesztői egy, a korábbiaknál gyorsabb és biztonságosabb, a mobil rendszerekhez - mint amilyen például a Nokia által fejlesztett Maemo - jobban illeszkedő böngészőt ígérnek. Egyebek mellett a 3.6-os verziótól lehetőség lesz a böngésző kinézetének megváltoztatására újraindítás nélkül a Personas galériájából.

Az új böngésző támogatja a HTML5 audio- és videóelemeket, valamint a teljes képernyős lejátszást. A böngésző ezen túl figyelmeztet bennünket, ha frissítésre váró kiegészítéseink vannak. A kiegészítések terén további előrelépés, hogy - anélkül, hogy korlátoznák a felhasználható kiegészítések körét - sikerült csökkenteni az általuk okozott összeomlások számát.

Az OpenOffice.org szoftvercsomag aktuális verziója a Microsoft Office által használt formátumok még szélesebb körű támogatásával rendelkezik majd, emellett számos funkció válik kényelmesebbé, egyszerűbbé. Nem utolsó sorban pedig sikerült az elinduláshoz szükséges időből is jócskán lefaragni a 3.0-ás verzióhoz képest.

Közösségi találkozó
Fentiek apropóján a Firefox és OpenOffice.org hazai rajongói, honosítói, fejlesztői – a világ számos más országához hasonlóan – Magyarországon is közösségi találkozót szerveznek, ennek keretében ünneplik meg az új változatok megjelenését. Az esemény - amelyet január 25-én, hétfőn 18 órától a Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában rendeznek meg - lehetőséget ad a hazai felhasználók és hozzájárulók ötleteinek cseréjére, megvitatására, kérdések feltételére az illetékesek számára. Az összejövetel remek alkalom nemcsak a közösségi tagok, a hazai önkéntesek megismerésére, de új fejlesztések kipróbálására is.


Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.