Mind az Európai Unióban, mind pedig Magyarországon egyre népszerűbb nyílt forrású böngésző, illetve irodai programcsomag az elkövetkező hetekben új verzióval jelentkezik, amelyek a felhasználók számára számos újdonságot kínálnak.
Jónéhány hónapnyi fejlesztést követően a Firefox fejlesztői egy, a korábbiaknál gyorsabb és biztonságosabb, a mobil rendszerekhez - mint amilyen például a Nokia által fejlesztett Maemo - jobban illeszkedő böngészőt ígérnek. Egyebek mellett a 3.6-os verziótól lehetőség lesz a böngésző kinézetének megváltoztatására újraindítás nélkül a Personas galériájából.

Az új böngésző támogatja a HTML5 audio- és videóelemeket, valamint a teljes képernyős lejátszást. A böngésző ezen túl figyelmeztet bennünket, ha frissítésre váró kiegészítéseink vannak. A kiegészítések terén további előrelépés, hogy - anélkül, hogy korlátoznák a felhasználható kiegészítések körét - sikerült csökkenteni az általuk okozott összeomlások számát.

Az OpenOffice.org szoftvercsomag aktuális verziója a Microsoft Office által használt formátumok még szélesebb körű támogatásával rendelkezik majd, emellett számos funkció válik kényelmesebbé, egyszerűbbé. Nem utolsó sorban pedig sikerült az elinduláshoz szükséges időből is jócskán lefaragni a 3.0-ás verzióhoz képest.

Közösségi találkozó
Fentiek apropóján a Firefox és OpenOffice.org hazai rajongói, honosítói, fejlesztői – a világ számos más országához hasonlóan – Magyarországon is közösségi találkozót szerveznek, ennek keretében ünneplik meg az új változatok megjelenését. Az esemény - amelyet január 25-én, hétfőn 18 órától a Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában rendeznek meg - lehetőséget ad a hazai felhasználók és hozzájárulók ötleteinek cseréjére, megvitatására, kérdések feltételére az illetékesek számára. Az összejövetel remek alkalom nemcsak a közösségi tagok, a hazai önkéntesek megismerésére, de új fejlesztések kipróbálására is.

Bemutató a Firefox 3.6 újdonságairól [angolul]

Emberként még iskolába se járhatna, de 200 millió telefonnál jár a kínai brand

A Realme illusztris társaságba került a mérföldkő gyors elérésével. A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy a forgalom nagy része Kínán kívül realizálódik.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.