A Google két évvel ezelőtt indított böngészője második születésnapjára új verziót, szám szerint a 6-ost kapta. Eget rengető újdonságok nincsenek, inkább kisebb kozmetikai beavatkozásnak tekinthető az új Chrome.
Hirdetés
 

2008-ban a Google olyan piacra merészkedett, ahol nagyon nehéznek tűnt az érvényesülés az Explorer csökkenő, de még mindig erőteljes túlsúlya, és a Mozilla Alapítvány agilis mozgású Tűzrókája mellett. Persze a keresőóriásnál megvolt a kellő erőforrás ahhoz, hogy értékelhető szeletet hasítson ki az érett stádiumban lévő böngészőpiacból.

Töretlen lendület | A Net Applications adatai szerint tavaly december óta mostanáig szűk 3 százaléknyi szelettel gazdagította a Google böngészője világszintű részesedését, ami magához képest 60 százalékos növekedést jelent. Jelenleg a felhasználók 7,5 százaléka választja a Chrome-ot netezéshez. Magyarországon ennél is népszerűbb, körülbelül minden tízedik képernyőn ezt nyitják meg itthon.

A 6-os verzióban az apróbb külsőségekben tetten érhető módosítások mellett megtalálható az intelligens űrlapkitöltési funkció. Ez utóbbival a felhasználót próbálják segíteni azzal, hogy a regisztrációknál, kérdőíveknél gyakran felbukkanó kérdésekre adott válaszokat a böngésző eltárolja, és szükség esetén automatikusan előhívja az internetező saját számítógépén lévő védett helyről. A bankkártyás adatok sosem tárolódnak el, kivéve, ha a felhasználó kifejezetten kéri.

Fogpiszkáló sem lesz az Apple önvezető autójából

Korábbi ambícióinak felhígítását követően úgy tűnik, hogy a vállalat teljesen elkaszálja járműipari projektjét, és a befektetők nagy örömére a mesterséges intelligencia fejlesztésére koncentrál.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.