Bár bizonyos területen direkt konkurenciái egymásnak, a kábellel nem lefedett régiókba közösen vinne netet és tévét a Telenor és a UPC Direct.

Holnaptól közös csomagot kínál Magyarország két meghatározó távközlési szolgáltatója. Az egyelőre tesztidőszakra meghirdetett kezdeményezés lényege, hogy a Telenor szélessávú internetet, a UPC Direct pedig - akár HD minőségű - műholdas tévés tartalmakat biztosít egy kedvezményes csomagajánlat keretében. 

Tányéros tévé mobilnettel  A két cég ezzel a stratégiai partnerséggel szeretne újabb ügyfeleket megnyerni, értelemszerűen elsősorban azokat a területeket célozva, ahol a vezetékes szolgáltatások nem elérhetők. A szolgáltatáscsomagok a bevezetésről kiadott közlemény tanúsága szerint a kezdeti időszakban bizonyos területeken, a későbbiekben pedig országosan is elérhetők lesznek mindkét cég értékesítési hálózatán keresztül.

Az együttműködéssel kapcsolatban természetesen mindkét fél optimistán nyilatkozott. A Telenor részéről az utóbbi időszakban jelentős összegek segítségével megújult hálózat lehetőségeinek jobb kihasználása lehet az egyértelmű elvárás. Ez magyarul az amúgy is jól fogyó Hipernet csomagok fokozott értékesítését jelenti. A UPC Direct számára pedig az lehet vonzó az együttműködésben, hogy immár internetet is tudnak kínálni az ügyfeleiknek. A szélesebb portfólió pedig ösztönözheti a tévés szolgáltatások eladásait.

Keresik a helyüket  A távközlési szolgáltatók az egyre telítettebb, bizonyos szegmensekben évek óta eridálódó piacok, a fokozatosan, akár törvényi úton is lejjebb nyomott árak, vagy éppen a rendkívüli adóterhek miatt egyre több alternatív bevételi forrásra szorulnak. Így nem ritka, hogy egymás területére vagy számukra teljesen idegen terepre tévednek. Utóbbira volt példa a Magyar Telekom gázüzletágának megnyitása, de említhető maga a Telenor is, amelynél év elején indították be a többek között szerverbérlésre használható új szolgáltatási portfóliót.

A Telenor az ügyfélre terheli a távközlési adót
Szervert is bérelhetünk a Telenortól
Kemény, de izgalmas esztendő elé néz a hazai távközlési piac

A boltosok is ránk uszítják a mesterséges intelligenciát

Egyre több adat gyűlik össze a vásárlók minden lépéséről, amit egyre fejlettebb algoritmusok elemeznek. A kiskereskedelmi MI-eszközök piaca gyorsan növekszik, a gyártók szerint pedig a közösségi előnyökre kell figyelni az egyéni hátrányokkal szemben.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

Sokakban van valami zsigeri félelem az online adatmentéssel és –helyreállítással szemben. Cikkünkből kiderül, mennyire jogosak ezek az aggodalmak.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.