A cég engedélyt kapott rá, hogy közúti forgalomban is tesztelje robot autóit. Az átalakított Priusok annyira, vagy még annál is biztonságosabban közlekednek, mint az emberi sofőrök, a technológia pedig már néhány év múlva a boltokba kerülhet.
A szükséges engedélyek birtokában az átalakított Priusok hétfőtől már a közúti forgalomban is részt vehetnek, miután a nevadai hatóságok képviselői a Las Vegas és Carson City közti útszakaszon meggyőződtek működésükről. Természetesen a járművekben így is legalább ketten utaznak majd, akik közül az egyik a rendszert ellenőrzi, a másik pedig a kormánynál ül, és bármikor átveheti az autók irányítását. A Google szerint azonban a hét darab tesztmodell eddig összesen ezer mérföldet tett meg, és ezalatt nem volt szükség beavatkozásra.

Nem nézelődik  A Google speciális autói a tetőre és a hűtőrácsra szerelt radarok segítségével érzékelik a többi járművet, gyalogost vagy forgalmi akadályt. Ezek körül egy virtuális pufferzónát jelölnek ki, amelyet a bemutatók szerint legalább ugyanolyan hatékonyan elkerülnek, mint az emberek, bár biztonságos és szabályos haladásuk miatt sokkal gyakrabban dudálnak rájuk, mint az emberi sofőrökre. A gép figyelmét ráadásul semmi sem tereli el: ahol az élő sofőrök elbámészkodnak, a robot autók ott is csak poligonokat látnak.


  • A Google egyik önjáró Priusa


A most forgalomba kerülő három tesztautót a működésüket jelző piktogrammal és vörös rendszámtáblával látják el. Utóbbi színe a technológia engedélyezése és piacra kerülése után zöldre vált majd – legalábbis Nevadában –, amire a jelenlegi becslések szerint három-öt éven belül sor kerülhet. Sofőr nélküli autókon egyébként közel sem csak a Google dolgozik, és nem csak Priusokon tesztelik a technológiát, mivel már olyan gyártók is belefogtak az autonóm járművek fejlesztésébe, mint a General Motors, a Ford, a Mercedes-Benz, a Volkswagen, az Audi, a BMW, a Volvo vagy a Cadillac.

Szuperszemüvegben jelent meg a Google alapítója
Érdektelen szolgáltatásokat gyilkol a Google
 

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.