A The Verge olyan belső feljegyzésekbe tekintett bele, amelyek szerint a Meta alelnöke kvázi utasításba adja, hogy mindenki szeresse a Horizon Worlds alkalmazást.

A Meta virtuális valóságba helyezett közösségi hálózata, a Horizon Worlds nyilvánvaló minőségi problémákkal küzd, a helyzetet pedig mi sem jellemzi jobban, mint hogy az ott dolgozók sem használják valami sokat a metaverzumos alkalmazást – derül ki a The Verge beszámolójából. A lap a Meta belső levelezésére hivatkozva arról ír, hogy a társaság illetékes alelnöke, Vishal Shah szeptember 15-én az év végéig "minőségi zárlatot" rendelt el, amelynek értelmében hiányosságokat, bugokat és a rendszer stabilitásban vagy teljesítményben tapasztalható problémákat ki kell javítaniuk, mielőtt a Horizon "varázslatos élményét" az eddiginél szélesebb körben is elérhetővé tennék.

A Horizon Worlds kulcsfontosságú eleme lenne a Meta-Facebook átalakulásának és a metaverzummal kapcsolatos vízió megvalósításának, amelynek fejlesztésére a vállalat évente dollármilliárdokat költ. Az új platform állítólag az év elején már 300 ezer felhasználóval működött, és várhatóan a webes verzión keresztül mobil eszközökön és asztali számítógépeken is elérhető lesz, bár a The Verge cikke szerint ezekre a bevezetésekre a tervezettnél később kerülhet majd sor. Vishal üzenetei alapján a kellemes és maradandó élményhez először is használhatóságra és kidolgozottságra lenne szükség, ami lényegében egy elegáns megfogalmazása annak, hogy a termék egyelőre gagyi.

A munkahely ugyanolyan szuper, mint a játék

A belső feljegyzésekből kiderül, hogy az eddigi fejlesztések egyik kulcsproblémája a részleg vezetője szerint a Meta saját alkalmazottainak passzivitása, vagyis az, hogy ők maguk sem nagyon használják a Horizont. A fenti levélben Shah azt a kérdést teszi fel, hogy miért nem szeretik az általunk készített terméket, és ha ők maguk sem szeretik, akkor hogyan várhatják el, hogy a felhasználók szeressék azt. A szeptember 15-i levelet a lap szerint két héttel később egy másik is követte: abból kiderült, hogy az alkalmazottak a figyelmeztetés ellenére sem kezdék el gyakrabban használni az alkalmazást, ezért belengetett egy tervet a vezetők "felelősségre vonására" annak érdekében, hogy csapataik legalább hetente egyszer elmerüljenek a Horizon bugyraiban.

A megfogalmazás itt már átmegy szürreálisba, amikor az alelnök arról beszél, hogy "ebben a szervezetben mindenkinek a küldetésévé kell tennie, hogy beleszeressen a Horizon Worldsbe", ami a platform használata nélkül nyilván nem fog menni, illetve a csapatnak "új felhasználókat kell bevezetnie ezekbe a csúcsminőségű világokba, biztosítva, hogy már az első látogatásuk is sikeres legyen".

A The Verge ezután a Meta szóvivőjének nyilatkozatát is idézi, aki sokadszor is megismétli, hogy a Meta-Facebook meggyőződése szerint a metaverzum a számítástechnika jövője, amit az emberek köré kell építeni. A vállalat minőségi fejlesztéseken dolgozik alkotói közösségének visszajelzései alapján, és egy többéves utazás során egyre jobbá teszi majd, amit felépített.

Közösség & HR

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.