A gyorséttermi hamburgereket készítő robotjairól ismert Miso Robotics új fejlesztésével pofonegyszerű a vendégek óhaja szerint sütni a húsokat.

A 2016-ban alapított Miso Robotics megoldásaival már korábban is foglalkoztunk. A cég kifejezetten éttermi célú robotokat és mesterséges intelligenciára épülő szoftveres támogató rendszert fejleszt. A vállalat a héten egy új, a korábbi megoldásoknál olcsóbb termékkel jelentkezett, ahol robotkarok helyett csak kamerák és egyéb érzékelők dolgoznak együtt a személyzettel a vendégek pontosabb kiszolgálása érdekében.

Ahogy kérte, uram!

A CookRight elnevezésű, akár önállóan is telepíthető megoldás tulajdonképpen egy MI-vel támogatott alkalmazás, amely gépi látás segítségével azonosítja és felügyeli a sütőlapra helyezett hússzeletek készítését. Az egyszerű tabletes kezelőfelületből, kamerá(k)ból és egy kisebb számítógépből összálló rendszer értelemszerűen könnyebben megfizethető a kisebb éttermi egységek számára, mint az eredetileg 60 ezer dolláros árszintről induló Flippy. (Utóbbinál robotkarok serénykednek, hogy akár emberi beavatkozás nélkül készüljenek el olyan rendelt ételek mint a hamburger vagy a sült csirke.)

A rendszer folyamatosan figyeli, hogy milyen ételek kerülnek a sütőlapra. A mesterséges intelligencia ezeket a jelenlegi állapot szerint 96 százalékos pontossággal azonosítja, majd mindegyikhez külön időzítőt rendel. A kezelőfelületen megjelenő darabokat a konyhai személyzet a vendég kívánsága szerinti állapotra állíthatja, az alkalmazás pedig ennek megfelelően jelez, ha a húst meg kell fordítani, illetve ha elkészült.

Gépi tanulási algoritmusának hála a CookRight folyamatosan figyeli a sütőlap hőeloszlását is. Ez egyrészt idővel még tökéletesebben elkészített ételekhez vezet, másrészt az adatok változásából az esetleges karbantartási munkákat is idejekorán be lehet ütemezni.

A rendszer valós időben képes monitorozni a rendeléseket tételek szerint, így elkerülhetővé válnak a kellemetlen és költséges csomagolási hibák elvitelre rendelt ételeknél. Végezetül a termék része az analitika is, ami az éttermek vezetőinek, tulajdonosainak lehet hasznos, hiszen korábban nem létező mennyiségben és minőségben jutnak információkhoz arról, mi történik a konyhában.

Nagyban is tudják

A már említett Flippy a most debütáló rendszer lényegesen összetettebb változata, amely tavaly kapott egy komolyabb frissítést. A kamerákkal és biztonsági szkennerekkel felszerelt robot képes kezelni a fagyasztott cikkeket, a megfelelő esetekben bármilyen emberi segítség nélkül el is készíti az ételeket, és értesíti a közelben tartózkodókat, ha elkészült egy-egy rendelés. Ennél is jobb, hogy közben szükség szerint megpucolja a grillrácsot, újratölti vagy cseréli a sütőolajat, sőt valós időben ellenőrzi a rendelkezésére álló alapanyagokat is. A gép a Miso AI egyik szolgáltatásán keresztül már a PoS-rendszerekkel is integrálható, ami azt jelenti, hogy közvetlenül kap információt a rendelésekről, és optimalizálni tudja a feladatok elvégzésének sorrendjét.

Cloud & big data

Bóják állnak az autonóm vezetés útjába

A Waymo éles körülmények között dolgozó autójának nehéz napja volt. Az önvezető rendszer képtelen volt kezelni a sávterelő bóják jelentette "extrém" forgalmi helyzetet.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.