Néhány esztendőn belül Magyarország összes településén elérhető lesz a szélessávú internetszolgáltatás a kormány pénteki határozata alapján.
A kormány pénteken határozatban rendelte el a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) megvalósítását - jelentette be pénteken Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára kiemelte: az Európai Unió befogadhatóvá nyilvánította az NDK projektet, így megkezdődhet notifikációjának (az uniós jog beépítése a magyar jogba) előkészítése.
 
A projekt megvalósításának pontos költsége még nem nyilvános, azonban várhatóan 100 milliárd forint nagyságrendű összeggel kell majd számolnia a beruházónak. Baja Ferenc szerint egy éven belül az összes közpolitikai döntést meghozhatják itthon és az unióban is. Ezt követően egy-másfél évig tarthat az üvegszálas infrastruktúra kiépítése. A kormánybiztos kiemelte: az NDK ötpárti egyetértéssel és a piaci szereplők támogatásával valósulhat meg.

Minden településen  |  A Nemzeti Digitális Közmű projekt keretében valamennyi hazai település főutcáján keresztül vezetik a hálózatot, amelyre a felhasználók piaci szolgáltatókon keresztül kapcsolódnak majd. A tervek szerint minden településen 6-10 megabit/s közötti sávszélességű internet lesz elérhető.

Baja Ferenc úgy vélekedett: a következő kormánynak a digitális közműre alapozva egy olyan központi nonprofit  tartalomszolgáltatót kellene létrehoznia, amely komplex internetes tartalmakat közvetítene az állampolgárok számára.
 
A Fidesz szakértői még vizsgálják a Nemzeti Digitális Közmű jelenlegi koncepcióját; azzal az elképzeléssel, hogy az internet minél szélesebb körben terjedjen el Magyarországon, egyetért a párt - közölte Nyitrai Zsolt pénteken az MTI-vel.  Nyitrai Zsolt kifejtette: az elmúlt hét évben a kormányok szinte semmit sem tettek az országban kialakult "digitális szakadék" csökkentéséért, hiszen ma Magyarországon mintegy ötmillió ember nem használhatja naponta az internetet.


Egy kézbe venné az informatikát a Fidesz

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.