IoT-s fejlesztésekkel bővíti a portfólióját a LogMeIn. A NASDAQ-on jegyzett szoftvercég az utóbbi időben évi 20 százalékkal bővítette a létszámát, amit a következő évekre is tartani akar.

Első ízben nyitotta meg budapesti központját az újságírók előtt a hazai startup világ egyik úttörőjének számító LogMeIn. Az apropót az adta, hogy a társaság magyarországi részlege az elmúlt évek dinamikus bővülésének köszönhetően kinőtte itteni bázisát, és jelentősen bővítette budapesti irodaterületeit. Ezt úgy tervezték meg, mondta Kovács Lívia, a magyarországi LogMeIn ügyvezetője, hogy a következő néhány évre tervezett hasonló ütemű csapatbővítés se okozzon problémát.

A fejlesztés Magyarországon maradt

A társaság mára több mint ezer főt foglalkoztató nemzetközi vállalkozássá nőtt, világszerte 11 irodát tart fenn, egyebek mellett Bostonban, San Franciscóban, Sydneyben és Dublinban. Itthon Budapesten, Szegeden és Debrecenben vannak telephelyei, ahol összesen 370-en dolgoznak, közülük 350-en fejlesztők.

Kovács Lívia ügyvezető, LogMeIn

A fejlesztések meghatározó része a cég globálissá válása után is Magyarországon maradt, a nemzetközi irodák elsősorban az értékesítést segítik. A LogMeIn megoldásai olyan partnereket szolgálnak ki a globális piacon, mint a HP, a Microsoft, a Walmart, a GE vagy a KFC. A NASDAQ-on jegyzett cég éves bevétele tavaly elérte a 271 millió dollárt, erre az évre 320 milliót terveznek. A cég piaci értéke egyébként már közelít az 1,6 milliárd dollárhoz.

Az eddig elsősorban a táveléréssel és az azonosításmenedzsmenttel foglalkozó szoftvercég a jövőben új területek, mindenekelőtt a dolgok internete (IoT) felé is nyit, mondta Láng András alelnök, a fejlesztők vezetője. A LogMeIn a különféle gyártók IoT bevezetéseit megkönnyítő platformot fejleszt. A cég szabványosított, nyílt rendszerekben gondolkodik. Az okos otthonok, irodák stb. központi irányító rendszerével kapcsolatban pedig az olyan hangvezérelt alkalmazásokra építenek, mint a Google Home vagy az Amazon Alexa.

Láng András a cég eddigi piacairól is beszélt. Már készülnek arra, hogy 5-10 éven belül jelentősen átalakul az azonosítás menedzsment piac: előtérbe kerülnek a jelszóhegyeket kiváltó biometrikus azonosítók. A cél az, hogy ezen a területen bekerüljenek a meghatározó identity management szolgáltatók közé.

A fejlesztéshez programozó is kell

Mivel a nemzetközi hálózaton belüli munkamegosztásban a magyarországi iroda feladata a fejlesztés, itthon jellemzően IT-szakembereket keresnek. Kovács Lívia szerint azonban ez komoly kihívás. A LogMeIn is rákényszerült, hogy beszálljon a hazai utánpótlás nevelésbe. Elsőként a Szegedi Tudományegyetemmel állapodott meg, az informatikai szakon ősztől a cég szakértői is oktatnak, és hasonló együttműködésről tárgyalnak az Óbudai Egyetemmel.

A Bitport kérdésére az ügyvezető elmondta, hogy nemcsak frissen végzetteket várnak. Tapasztalt fejlesztőknek is tudnak kínálni versenyképes jövedelmet. Jó motiváló erő lehet például, hogy a cég alkalmazottainak a társaság részvényeiből is juttatnak. A vállalatnál alacsony a fluktuáció – mondta az ügyvezető –, jellemzően nemzetközi lehetőségek vagy saját startup indítása miatt mennek el szakemberek a cégtől.

A létszámbővítésnek az a módja, amit a LogMeIn választott, nem egyedülálló. Az EPAM Systems, amely a budapesti központ mellett ugyancsak a két jelentős vidéki egyetemi városban, Szegeden és Debrecenben létesített telephelyet, szintén a felsőoktatási intézményekkel való szorosabb együttműködéstől reméli, hogy képes lesz a következő két évben több mint 350 fővel növelni a létszámát.

Közösség & HR

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.