A SpaceX szép ütemben növeli Starlink szolgáltatása lefedettségét. Az eldugott helyeken is gyors internetkapcsolatot biztosító rendszer immár Magyarországon is elérhető.

Műholdas internetszolgáltatásának jelentős bővítéséről számolt be az Elon Musk nevéhez köthető SpaceX. A Starlink "űrinternete" ezzel már a világ 32 országában elérhető. A listán megtaláljuk Magyarországot is, bár az egyelőre kérdéses, mekkora lesz az érdeklődés az alapvetően csak egy szűk kört érintő, egyáltalán nem olcsó szolgáltatásra.

A Starlink térképén pontosan követhető, mely régiókban üzemelték már be a műholdak serege által biztosított rendszert. A vállalat tájékoztatása szerint a világoskék színű (elérhető kategóriás) területeken azonnal kiszállítják a szolgáltatás igénybe vételéhez elengedhetetlen, helyszínen telepítendő készletet. 

A tesztidőszakból 2021 második felében kilépő Starlink tavaly szeptemberben még csak egy tucatnyi országban élesedett, ám a ez a szám idén februárra már 25-re nőtt. A legfrissebb adatok alapján a SpaceX folytatni kívánja az agresszív terjeszkedést. A térképen sötétkékkel jelölt, hamarosan bekapcsolódó országok többségénél ugyanakkor csak annyi látszik, hogy valamikor jövőre kapcsolódhatnak be.

Ugyanakkor érdekes a helyzet Indiában. A világ egyik legnépesebb országa geográfiai adottságai miatt is ideális célpont lenne, ám az ottani hatóságok megakasztották a bevezetési folyamatot. Jelenleg Indiát ugyan hamarosan érkező régióként jelöli meg a szolgáltatás térképe, ám dátum nem szerepel az ország mellett.  

Mi terem a magyar ugaron?

Ami a hazai kiáltásokat illeti, valószínűtlen, hogy a magyar előfizetők tömege fogja pénzügyileg egyenesbe hozni a meglehetősen kockázatos üzleti vállalkozást. Ez egyrészt hazánk adottságaiból, méretéből adódik, mivel az ország területét elég jól lefedik a vezetékes és mobil internetet biztosító távközlési cégek. Azokon az eldugott területeken pedig, ahol ezek egyike sem elérhető, nem biztos, hogy sokan ki tudják fizetni a Starlinket.

A 250 Mbps letöltési sebességet ígérő szolgáltatáshoz első körben a vételt biztosító antennát kell megvenni (szállítással együtt 286 ezer forintért), az előfizetés pedig havonta 35 500 forintba kerül.

Közösség & HR

A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja

Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.