Utóbb kiderült, hogy a Free Team szervezetek felhasználóinak tényleg egyetlen hónapjuk van átállni valamilyen fizetős tervre, de a fiókok felfüggesztése mégsem jár majd a képek automatikus törlésével.

A Docker a Free Team felhasználóknak küldött értesítésében mindössze egy hónapot adott az érinetteknek a fizetős előfizetésre való átállásra, ennek hiámyában pedig belengette a fiókok felfüggesztését és a hozzájuk tartozó képek (image) törlését. Ennek kapcsán nem egyszerűen az ingyenes szolgáltatás visszavonása és az évi több száz dolláros díj okozott komoly felzúdulást, hanem például a lépés várható hatása a folyamatos integrációs (CI) folyamatokban. Bár létezik olyan program, amellyel a megfelelő projektek ingyenes Team-előfizetéshez juthatnak, annak szigorú korlátozásai vannak a kereskedelmi forgalmazás kritériumai miatt, és ezen a projektek jelképes bevételekkel is fennakadhatnak.

A DevClass szerdai beszámolójában megszólaló fejlesztők óriási problémának nevezték, hogy a szóban forgó képek széles körben lehetnek használatban, miután a dokumentumok és CI-buildek mellett be vannak ágyazva a különféle helyeken futó szoftverekbe. Egyikük észszerű megoldásnak vevezte, ha a szervezeti fiókját személyes, egyfelhasználós, azonos névvel és képekkel rendelkező, ingyenes fiókká alakíthatná, az átirányítások engedélyezésével. A képeket ugyanis nem lenne megoldhatatlan máshol tárolni, de az nem oldaná meg a mizériát, ha a meglévő Docker-URL-eket már széles körben használják.

Rendesen megkavarták, bár nem akarták

A Docker először arról beszélt, hogy a felhasználók kis csoportját (2 százalékát) értesítette a Free Teams terv kivezetéséről, lehetővé téve nekik a következő lépések megtervezését. A szolgáltató a rosszindulatú programok terjesztésével kapcsolatos aggodalmakat is igyekezett eloszlatni, amikor közölte, hogy a szervezetek felfüggesztésétől vagy törlésétől függetlenül a névteret (namespace) nem szabadítja fel, vagyis a korábbi névterek lefoglalása a továbbiakban sem lesz lehetséges. Mindez azonban a jelek szerint kevés volt, mert a Docker tegnap újabb közleményben kért bocsánatot, ebben pedig maga is elbatázott dolognak nevezi, ahogy sikerült bejelentenie a Free Teams végét.

Az üzenetben elmagyarázzák, hogy a Free Teems egy rosszul targetált termék volt, ami szerintük a közösség érdekeit sem szolgálta, és ütközött a Docker-Sponsored Open Source (DSOS) Programmal is. Ennél viszont lényegesebb, hogy ezúttal már tisztázták: a nyilvános képeket csak akkor távolítják el a Docker Hubról, ha azok fenntartója is úgy dönt, hogy törli őket, bár korábbi tájékoztatásukban ezt "nem tették egyértelművé". A közleményhez tartozó kérdés-válasz részben kitérnek a személyes fiókba való migrációra és a privát tárolók használatára is, ígéretet téve rá, hogy a továbbiakban is figyelemmel kísérik majd a közösség visszajelzéseit.

Cloud & big data

A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja

Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.