November végéig üzembe állítják a megvásárolt eszközöket, következhet az érintett szervezetek integrációja és a minisztériumok informatikai alkalmazásainak egységesítése.
A 2 milliárd forintos költségvetéssel, 100 százalékos európai uniós finanszírozással megvalósuló Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer (KKIR) egységes, korszerű szolgáltatásokkal váltaná ki az egyes intézményekben működő megoldásokat, hatékonyabbá téve a közigazgatást, nem utolsósorban pedig hozzájárul az informatikai rendszerek olcsóbb és biztonságosabb üzemeltetéséhez. A KKIR rendszerébe a Miniszterelnökség mellett hat minisztériumot kapcsolnak be, amelyek között a minősített adatok kezelése miatt nem szerepel a külügyi és a hovédelmi tárca.

Augusztusra elkészülnek  A rendszer kialakítása során összesen 2391 asztali számítógép, 400 monitor és 300 noteszgép beüzemelése fejeződik be november végéig. Az elmúlt egy évben közbeszerzési eljárással vásárolt eszközök már működnek a minisztériumoknál, és a továbbiakban megvalósul az érintett szervezetek integrációja és az informatikai alkalmazások egységesítése is - jelentették be a projekt vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon. 

A feladatok lezárását jövő augusztus végére tervezik, de az egyes rendszereket folyamatosan adják át, elsőként két héten belül a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A megvalósításért felelős Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) projektmenedzsere, Babócsy László szerint a csoportmunka-alkalmazások üzembe helyezése jövő nyáron várható, ami egyebek mellett a távmunka és a mobil hozzáférés lehetőségét is megteremti.

Infotér 2012: mérlegen az informatikai stratégia
Másfél milliárdért államosítanának egy informatikai céget

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó NISZ portfóliójába tartozik a központosított kormányzati informatikai infrastruktúra fejlesztése és üzemeltetése mellett a készenléti szervek rádiókommunikációjának vagy a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat rendelkezésre állásának biztosítása is. A szervezet jogelődei révén 47 éves múltra tekint vissza. 2005 óta egyedüli tulajdonosa a magyar állam, a tulajdonosi jogokat 2008-ban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vette át.

Minden bitcoinos tranzakció felszippanthat egy úszómedencére való vizet

A kriptovalutához kapcsolódó vízfelhasználás egy friss tanulmány szerint 166 százalékkal emelkedett 2020 és 2021 között, az átmeneti visszaesést követően pedig 2023-ban is új rekordot dönt majd.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.