Egyre nagyobb a káosz az idei költségvetésben is jelentős összeggel szereplő elektronikus útdíjrendszer bevezetése körül. A Népszabadság információi szerint a győztes Getronics mögül kihátrált a norvég alvállalkozó, ami lehetetlenné teheti a szerződéskötést.
Miután az előzetes tervekkel ellentétben az év első munkanapján nem írták alá a felek a szerződést a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszer kiépítéséről, ma újabb probléma bukkant fel az egyre jobban húzódó ügyben. A Népszabadság értesülései szerint a tavaly kiírt tenderen messze a legolcsóbb ajánlatot tevő Getronics Magyarország mögül kihátrál egyik kulcsfontosságú partnere. A lap úgy tudja, a norvég székhelyű Q-Free ASA levelet írt a pályázatot meghirdető Állami Autópálya Kezelőnek, miszerint a továbbiakban nem vesz részt a magyarországi beruházás megvalósításában.

Magukra maradnak?  Ha az értesülés helytálló, az felettébb kellemetlen helyzetet teremt. A norvég alvállalkozó ugyanis a projektben legalább 10 százalékos mértékben közreműködött volna, ez pedig pontosan elég ahhoz, hogy a közbeszerzési törvényben rögzítettek miatt a Getronicsnak elvi lehetősége se legyen egy esetleges "beugrót" találnia. A másik problémát a referencia elvesztése jelenti, ami nélkül a nyertesnek kihírdetett Getronics pályázata eleve érvénytelen lett volna.

Látszólag tehát egyértelmű a helyzet, ám a gazdasági és politikai érdekek miatt nem tudni, végül is hogy folytatódik a történet. Az idei költségvetésben ugyanis már egy jelentős tételt, mintegy 75 milliárd forintos bevételt remélt az állam az eredetileg tervezett július 1-i beüzemelési határidővel kalkulálva. A fentiek fényében azonban mind az összeg, mind az indulás időpontja egyre képlékenyebbé válik.

Az ügyben megpróbáltuk megkeresni a a Nemzeti Fejlesztés Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkárát is. Vályi-Nagy Vilmos titkárságán azonban csak a jövő hétre ígértek tájékoztatást a kérdéssel kapcsolatban.

Vályi-Nagy: nem kért halasztást a Getronics
Problémák az e-útdíj körül
A Getronics a befutó az útdíjtenderen

Egyre nyomorultabb képet mutat az úttörő európai MI-szabályozás

Nem úgy tűnik, hogy az uniós intézmények még az év vége előtt megállapodnak a legfontosabb kérdésekben, később pedig fokozatosan megbénulnak majd a jövő májusi választásokig.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.