Korlátlan mobilcsomagok mellett új m2m megoldásokat is kínálnak üzleti felhasználóknak.

Három, az üzleti piac számára fejlesztett csomagot jelentett be a Yettel. A kis- és középvállalkozások igényeire szabott, Business Prime nevű tarifaportfólióban a fő hangsúlyt a korlátlan szolgáltatások, a gyorsított ügyfélkiszolgálás és az összevonható készülékkedvezmény kapják, mondta el az új csomagokat bemutató tájékoztatón Lenti Orsolya, a Yettel üzleti marketing osztályvezetője.

A szolgáltató ezeknek a csomagoknak a kialakításában is hasonló elveket követett, mint a márciusban bejelentett lakossági Prime tarifáknál. A Business Prime csomagok tartalmaznak leforgalmazható SMS-eket és nemzetközi hívásperceket is. Mivel az igények az adatforgalom irányába mozdultak el, mindhárom csomag korlátlan belföldi adatforgalmat biztosít. Az adatroming ugyan korlátozott, de a legkisebb csomag is 27,6 gigabájtnyit tartalmaz. Szintén fontos Lenti Orsolya szerint, hogy a csomagok nemzetközi hívásperceket is tartalmaznak.

Egyre fontosabb az m2m kommunikáció

A vállalat üzleti értékesítési és marketingigazgatója, Fülöp Gábor az m2m terén érkező újdonságokról számolt be. A szolgáltató kínálatában két technológia érhető el. Az NB IoT hálózat, amely korábban a Dunántúlra és Budapestre korlátozódott, elérte az országosan 70 százalékos lefedettséget, amit az év végéig 90 százalékosra szeretnének növelni.

Emellett a vállalat bővíti a CAT-M szabványú eszközök kiszolgálására alkalmas LTE-M hálózatát is. A már kétirányú kommunikációt (többek között SMS-küldést, hanghívást) is lehetővé tevő hálózat az ország területének mintegy 60 százalékán érhető el.

Mint azt Csaba Tamás, a Yettel hálózati stratégiai tanácsadója elmondta, az NB IoT esetében már vannak konkrét üzleti partnerei a vállalatnak. A Zalavíz Zrt. okosmérő rendszere például erre a hálózatra épül, és vannak folyamatban más pilotok is, egyben például az állattenyésztést segítő szenzorok adatainak becsatornázására használják ezt a hálózatot.

Csaba Tamás szerint az NB IoT és az LTE-M is olyan hálózati technológiák, melyek kihasználtsága dinamikusan fog bővülni a jövőben. Felhasználásuk elsősorban üzleti területen várható, de az LTE-M a kompatibilis okoskiegészítők, pl. okosórák és egyéb viselhető eszközök révén közvetlen lakossági felhasználásban is erősödő szerepet kaphat.

A Yettel kifejezetten jól áll ezen a téren Fülöp Gábor szerint. Mint a mondta, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentése alapján a Yettel vezeti az eszközök közötti (m2m) kommunikációra használt aktív SIM kártyák hazai piacát (ezek jelentős részét persze továbbra is az online pénztárgépekhez szükséges SIM-ek adják).

Mobilitás

Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense

A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.