Az első kritikák alapján sok csiszolni való van még az Apple óráján.

A hétköznapi vásárlóknak április 24-ig ki kell bírniuk, hogy hozzájuthassanak egy Apple Watch-hoz, az amerikai újságírók viszont már egy ideje tesztelik az okosórát és a véleményük is megvan róla. A lapok jellemzően nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal várták az új terméket, hiszen 5 éve nem kaptunk teljesen új dolgot a világ egyik leginnovatívabbnak tartott vállalatától.

A tesztek és videók leginkább abban értenek egyet, hogy az Apple ismét elképesztő minőségű hardvert tett lel az asztalra, aminek minden eleme, részlete méltó a presztízshez és még inkább az árhoz. Az is többször előforduló vélemény a tesztekben, hogy végre egy olyan okosóráról van szó, ami önmagában, egy iPhone nélkül is próbál funkcionalitással szolgálni és ott hibázik egyelőre nagyot, hogy ezt nem nagyon tudja teljesíteni.

A kezelőszervek sokszínűsége, a gombok és érintőkijelző kombinációja nem feltétlenül segíti a boldogulást az órával, a tekerhető, zoomolásra, de gombként is használható korona (crown) azonban nagy ötlet és akár már eszközön is helye lehetne. Úgy tűnik, hogy a bejelentés óta nem sikerült rendbe tenni az Apple Watch szoftveres hátterét, mert szinte mindenki arról panaszkodott, hogy idegesítően lassan töltődnek be az alkalmazások, főleg akkor, amikor helymeghatározásra van szükség.

A használhatóságról szintén az az egybehangzó vélemény az amerikai sajtóban, hogy a funkciók sokasága, az önálló alkalmazások, az értesítések rendszere nem áll össze egy kezelhető, megszelídíthető struktúrává és egy idő után rendkívül zavaróvá válnak a beeső jelzések, és ha hirtelen lenne szükség valamire az órán keresztül, az nem kivitelezhető. Sokan méltatták azonban az óra diszkrét, rezgő értesítési megoldását, és azt, hogy menyire zökkenőmentesen használható fizetésre az Apple Pay-en keresztül.

A tesztek végkicsengése szinte minden esetben az, hogy sok elemében egyedi, különleges termékről van szó, de rengeteg gyermekbetegséggel küzd egyelőre az óra. A szoftveres optimalizálásra nagyon nagy szükség lesz, mert ebben a formában sokszor inkább csak akadályozza, mintsem segíti tulajdonosát és az akku sem hozza azt a készenléti időt, amit ígértek. Az Apple Watch április 24-től lesz elérhető nyolc ország üzleteiben, a hazai forgalmazásról egyelőre nincs használható információ.

Konzumer tech

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.