Augusztustól lehet majd kapni azt a 200 dolláros szemüveget, amelyet kifejezetten versenyszerűen úszók számára fejlesztettek.

Újabb területet hódíthat meg a kiterjesztett valóság technológiája. Egy egykor profi úszó által alapított cég egy hónap múlva dobja piacra azt az okos sporteszközt, amellyel úszás közben is renget információhoz juthat egy sportoló, vagy éppen a hobbiját komolyabban vevő amatőr.

Úszhatnak az adattengerben

Az érdekes és bizonyos értelemben kézenfekvő megoldás ugyan még nem került forgalomba, de a Form oldalán már egész sok részlet kiderült. A 199 dollárért kínált szemüveg az ígéretek szerint a víz távol tartása mellett egy sor érdemi információval gazdagíthatja viselőjét sportolás közben. Ez ugye az úszás esetében különösen értékes lehet, hiszen a vízben meglehetősen kevés lehetőség adódik külső forrásból származó adatok begyűjtésére.

A speciális kijelzőn valós időben jelenhetnek meg olyan pontos és fontos információk, mint például a csapásszám, a részidők, a megtett táv, vagy éppen az elégetett kalória mennyisége. A négy éves fejlesztőmunka során a vállalat versenyzőkkel, köztük egykori olimpikonokkal és edzőkkel is szoros kapcsolatban volt, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő megoldással rukkolhassanak elő. Ettől függetlenül az eszköz reményeik szerint a nem versenyző, de az úszást szerető közönség között is kedvező fogadtatásra talál majd. 

 

 

A lencsékbe épített kijelző az ígéretek szerint egyáltalán nem zavarja a kilátást mivel a megjelenő számok átlátszóak, de ettől függetlenül az információk folyamatosan élesen láthatók. A szemüveg oldalán elhelyezett miniatürizált "fedélzeti" számítógép akkumulátora 16 órás üzemidőt biztosít, ami még szupermaratoni távok esetén is elegendőnek kell legyen. A szemüveg tervezésénél igyekeztek az esztétikumot és a praktikusságot egyaránt prioritásként kezelni, aminek köszönhetően tényleg nem valamiféle bumfordi kütyü született.

A szemüveghez természetesen külön app is dukál. Az iOS-en és Androidon is elérhető alkalmazással át lehet tekinteni, elemezni, vagy akár meg is osztani másokkal az úszás során begyűjtött adatokat. A program szintén jó platform lehet a fejlődési folyamat ellenőrzésére, de itt lehet majd személyre szabni a kijelzőn megjelenő információk összetételét is akár szituációkra bontva (pl. úszás közben, közvetlen fordulás után, pihenéskor).

Van tapasztalat

A Formot alapító Dan Eisenhardt 14 évig úszott versenyszerűen, emellett pedig erősen érdeklődött a technológia iránt. A két szerelem ötvözéséből lett végül első cége, a Recon Instruments. A 2008-ban alapított vállalat szintén sportoláshoz, például síeléshez használatos okosszemüvegeket készített, amelyek első darabja 2010-ben piacra is került. Az úttörő vállalkozást végül az Intel vásárolta fel 2015-ben, ám 2017-ben beszűntették a termékek forgalmazását, és ugyanabban az évben magát a részleget is bezárták.

Konzumer tech

Kiosztották az idei Gyurós Tibor-díjakat

A hagyományokhoz híven, idén is az IVSZ éves konferenciáján, a Mentán adták át a hazai informatikai élet kíválóságait elismerő díjakat.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.