A Starschema kapott 5 millió dollárt a Portfoliontól, hogy gyorsíthassa a külföldi terjeszkedését.

Ötmillió dollárt fektet az OTP és az Eximbank tulajdonában álló PortfoLion Regionális Magántőke Alap a Starschema Kft.-be, amely az első üzleti intelligenciával foglalkozó cég a befektető portfóliójában. A megállapodást pár napja a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta.

A big data és üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó cég már eddig is komoly eredményeket ért el, főleg az amerikai piacról szerzett jelentős ügyfeleket. Olyan cégeknek dolgoztak, mint az Apple, a Walt Disney, a Pepsi, a Facebook, vagy a Netflix, de iparban (Bosch, Audi, Shell) és pénzügyi szektorban (Banca Intesa Sanpaolo, Erste, Raiffeisen) is jó referenciáik vannak.

Továbbra is külföldre dolgoznának

A Starschema a tőkét elsősorban üzleti tevékenységének kiszélesítésére és nemzetközi terjeszkedésre, szolgáltatásai bővítésére, valamint az ehhez szükséges személyi háttér megteremtésére fordítja. Elsősorban az észak-amerikai jelenlétüket kívánják erősíteni, ahonnan jelenleg is a 2,3 milliárd forintos bevételük jelentős része származik. Tavaly 20 százalékkal tudták növelni bevételeiket. A növekedés a létszámban is érzékelhető, tavaly 30 fővel bővült cég. Jelenleg 180 alkalmazottat foglalkoztatnak, de több mint negyven nyitott pozíciójuk van.

A cégben az alapítók, Földi Tamás – aki jelenleg is a Starschema CEO-ja – és Csillag Péter mind a mai napig jelentős szerepet játszanak. Mindketten tapasztalt BI-szakemberek. A cég elsősorban Tableau-, Talend- és Hadoop-alapú megoldásokkal dolgozik.

A Starschema más módon is keres új lehetőségeket az analitikai piacon. 2016-ban saját spin-off céget alapitott: a VirtDB, melyet Csillag Péter irányít, az SAP-adatok hatékonyabb üzleti felhasználására fejleszt eszközöket.

Cloud & big data

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.