A Microsoft másfélszeres árat fizet a papírokért, a tranzakciót mindkét igazgatótanács jóváhagyta.

A Microsoft hétfői bejelentése szerint a vállalat 196 dolláros részvényenkénti árfolyamon állapodott meg a LinkedIn felvásárlásáról, ami 26,2 milliárd dolláros vételárat jelent. A LinkedIn brand és a professzionális közösségi hálózat szervezeti működése a tervek szerint változatlan marad, Jeff Weiner vezérigazgató pedig közvetlenül Satya Nadella Microsoft-vezér alá rendelve folytatja munkáját.

A tranzakció a Microsoftot 2014 óta irányító Nadella eddigi legnagyobb cégfelvásárlása, aki a társaság működésének átformálásával folyamatosan az üzleti fókuszt keresi a cloud alapú szolgáltatások és termelékenységjavító eszközök fejlesztésével. A LinkedIn első ránézésre nem illeszkedik egyértelműen ebbe a stratégiába, bár az bizonyos, hogy a Microsoft egyes termékei komolyan profitálhatnak a világ legnagyobb szakmai közösségi hálózatából, amely ma már megkerülhetetlen eszköznek számít a munkakeresők, a fejvadászok vagy a vállalati HR-esek arzenáljában.

Felhasználókat vesznek a felhőjükbe

"A LinkedIn csapata fantasztikus üzletet épített fel a szakemberek világszintű összekapcsolásán keresztül. Együtt a LinkedIn, illetve a Microsoft Office 365 és a Dynamics növekedését is felgyorsíthatjuk, mivel az a célunk, hogy támogatást nyújtsunk a bolygó összes személyének és szervezetének" – olvasható a Microsoft vonatkozó közleményében.

Az a közleményből nem derül ki, hogy a Microsoftnak egészen pontosan mi a célja a LinkedIn-nel, de azt nem nehéz elképzelni, hogy újabb, az eddigieknél erősebb kísérletről van szó, hogy a vállalat megvesse a lábát a közösségi térben. Saját szolgáltatásainak szempontjából a Microsodft eddig nem sokat profitált belőle, hogy a Facebook egyik korai befektetője lehetett, és a Yammer négy évvel ezelőtti, 1,2 milliárd dolláros felvásárlása sem hozott számára látványos eredményeket.

A Microsoft saját meghatározása szerint most a piacvezető professzionális felhőszaolgáltatás egyesül a legnagyobb szakmai közösségi hálózattal. A LinkedIn jelenleg majdnem 450 millió felhasználóval rendelkezik, akik közül sokan fizetnek az oldal prémium szolgáltatásaiért, így a mostani akvizíció nem csak értékét, de a megszerezhető felhasználói tábort tekintve is igen jelentősnek számít.

Piaci hírek

A gombok a műszerfalon gyorsabbak és biztonságosabbak az érintőképernyőnél

Legalábbis ezt hozta ki egy svéd autós lap tesztje, amelynek során a hagyományos megoldások egyértelműen hatékonyabbnak bizonyultak a járművekbe erőltetett touchscreen használatánál.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.