A Preview verzióval párhuzamosan az Office Mobile app továbbra is elérhető.

A Microsoft hivatalos blogjában jelentette be az örömhírt, mely szerint letölthető váltak az Office alkalmazások androidos verziói. Ezzel majdnem a végére ért a vállalat annak a 12 hónap óta tartó folyamatnak, amely során egy csak desktop verzióban létező szoftvernek több platformra is elkészítette annak mobilos, táblagépes kiadásait.

Az Excel, Word, Power Point androidos, mobilos kiadásai ugyanazokat a funkciókat biztosítják, mint számítógépen. Új dokumentumok hozhatók létre, a már meglévők szerkeszthetők, a csoportmunkát kommentelési, megosztási lehetőségek segítik. Az alkalmazásokat alaposan becsatornázták a felhő szolgáltatók eléréseivel, így a fájlokat a OneDrive mellett a Dropbox, Box, Google Drive fiókokba is elmenthetjük, illetve onnan meg is nyithatjuk őket.

A Preview kiadás a Microsoft esetében azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet, de ez még nem a végleges, széles körben terjesztett verzió. A letöltésnek mindössze annyi feltétele van, hogy a felhasználónak csatlakoznia kell az Office for Android nevű Google+ közösséghez, jelezni, hogy tesztelni szeretné az appokat, ami után kap egy közvetlen linket az alkalmazás letöltéséhez.

A tesztelőktől a Microsoft azt kéri, hogy osszák meg a közösséggel a tapasztalatokat, mert az év elején az Office táblagépes tesztjénél ez már egyszer jól működött. Mivel nem végleges, bár funkcióiban teljes alkalmazásokról van szó, a MS az Office Mobile for Android nevű szoftvert továbbra is elérhetővé teszi, és valószínűleg egy későbbi időpontban vonja vissza, amikor a különálló androidos kiadások megkapják végleges formájukat.

A kompatibilitási listában nem szerepel semmi kirívó, azaz a Word, Excel, Power Point appok minden 4.4.x verziójú, vagy annál újabb rendszert futtató mobilra letölthető, amelyeknek legalább 1 GB RAM-mal kell rendelkezniük. 

Konzumer tech

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.