Az OpenAI tegnap jelentette be az ChatGPT appot az Apple rendszerére.

Megjelent a ChatGPT Apple iOS-re, jelentette be az OpenAI. Mint a cég közleményéből kiderül: alapesetben ez az app is ingyenes, csupán a ChatGPT Plus használata lesz fizetős: havi 20 dollárért az előfizetők exkluzív hozzáférést kapnak a GPT-4 szolgáltatásaihoz, valamint az elsők között használhatnak minden új funkciót. De a vállalat szerint a rendszer válaszideje is rövidebb azoknak, akik fizetnek.

Az OpenAI az előfizetéses csomagot februárban vezette be, első körben az USA-ban, de a világ más részein is mindössze 10 napot kellett várni rá. Az iOS-es változat esetében kétlépcsős lesz a bevezetés: először azt is az amerikai felhasználók kapják meg. Ha több iOS-es eszközre is telepítik, az sem gond: az eszközök automatikusan szinkronizálják a ChatGPT-előzményeket.

Az Apple-nél viszont korlátoznak

Az Apple menedzsmentje egyfelől biztosan örül, hogy egy népszerű app növeli az App Store bevételeit. Másfelől viszont éppen hogy veszélyt lát benne. A Wall Street Journal belső vállalati dokumentumokra hivatkozva írta: a vállalat korlátozza az alkalmazottait abban, hogy ChatGPT-t vagy bármely más külső mesterségesintelligencia-eszközt használjanak. A lap értesülését belső források is megerősítették.

Az intézkedés oka, hogy az Apple is gőzerővel dolgozik egy a ChatGPT-hez hasonló generatív MI-n. A vállalatnál attól félnek, hogy a külső MI programokat használó alkalmazottak (akár akaratlanul is) bizalmas adatokat szivárogtathatnak ki fejlesztésekről. De nem csak a ChatGPT-szerű programokat tartják adatbiztonsági kockázatnak: a fejlesztőktől például azt kérték, hogy munkájukhoz ne használják a GitHub Copilotját, ami végső soron a Microsoft terméke (az egy éve elindított GPT-alapú kódíró segédlet elindulásával és az általa generált vitákkal a Bitport is többször foglalkozott.) Az azonban kérdéses, hogy a belső kérésnek-utasításnak mennyi foganatja lesz.

Az OpenAI egyébként a múlt hónap végén jelentette be, hogy a felhasználók kezébe adja az adatmenedzsmentet, ami jelen esetben annyit tesz, hogy a rendszer nem menti el a felhasználók beszélgetéseinek előzményeit, és nem használja fel azokat a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez.

Konzumer tech

Indiai technológiai központok lettek a kiberbűnözés fellegvárai

És hogy ez miért probléma? Például mert ezekből a központokból nyújt globális informatikai szolgáltatásokat egy sor vállalat.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.