Az OpenAI tegnap jelentette be az ChatGPT appot az Apple rendszerére.

Megjelent a ChatGPT Apple iOS-re, jelentette be az OpenAI. Mint a cég közleményéből kiderül: alapesetben ez az app is ingyenes, csupán a ChatGPT Plus használata lesz fizetős: havi 20 dollárért az előfizetők exkluzív hozzáférést kapnak a GPT-4 szolgáltatásaihoz, valamint az elsők között használhatnak minden új funkciót. De a vállalat szerint a rendszer válaszideje is rövidebb azoknak, akik fizetnek.

Az OpenAI az előfizetéses csomagot februárban vezette be, első körben az USA-ban, de a világ más részein is mindössze 10 napot kellett várni rá. Az iOS-es változat esetében kétlépcsős lesz a bevezetés: először azt is az amerikai felhasználók kapják meg. Ha több iOS-es eszközre is telepítik, az sem gond: az eszközök automatikusan szinkronizálják a ChatGPT-előzményeket.

Az Apple-nél viszont korlátoznak

Az Apple menedzsmentje egyfelől biztosan örül, hogy egy népszerű app növeli az App Store bevételeit. Másfelől viszont éppen hogy veszélyt lát benne. A Wall Street Journal belső vállalati dokumentumokra hivatkozva írta: a vállalat korlátozza az alkalmazottait abban, hogy ChatGPT-t vagy bármely más külső mesterségesintelligencia-eszközt használjanak. A lap értesülését belső források is megerősítették.

Az intézkedés oka, hogy az Apple is gőzerővel dolgozik egy a ChatGPT-hez hasonló generatív MI-n. A vállalatnál attól félnek, hogy a külső MI programokat használó alkalmazottak (akár akaratlanul is) bizalmas adatokat szivárogtathatnak ki fejlesztésekről. De nem csak a ChatGPT-szerű programokat tartják adatbiztonsági kockázatnak: a fejlesztőktől például azt kérték, hogy munkájukhoz ne használják a GitHub Copilotját, ami végső soron a Microsoft terméke (az egy éve elindított GPT-alapú kódíró segédlet elindulásával és az általa generált vitákkal a Bitport is többször foglalkozott.) Az azonban kérdéses, hogy a belső kérésnek-utasításnak mennyi foganatja lesz.

Az OpenAI egyébként a múlt hónap végén jelentette be, hogy a felhasználók kezébe adja az adatmenedzsmentet, ami jelen esetben annyit tesz, hogy a rendszer nem menti el a felhasználók beszélgetéseinek előzményeit, és nem használja fel azokat a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez.

Konzumer tech

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.