A Swiftkey inkább az appon belüli vásárlásokra épít a jövőben.

Az Android egyik legnagyobb vonzereje a már sokszor kitárgyalt, de őszig még biztosan egyedülálló testre szabhatóság. Ennek a cikkünk szempontjából is érdemleges része az, hogy a felhasználók lecserélhetik az operációs rendszer saját billentyűzetét és helyette úgynevezett third party alkalmazásokat, vagyis külső fejlesztőktől származó megoldásokat telepíthetnek a készülékükre.

Ingyen és bérmentve

Ezek messze legsikeresebbike a SwiftKey, ami nemcsak a virtuális klaviatúrák, de a fizetős alkalmazások között is az élen van a Google Play mezőnyében. A SwiftKey vezetősége ma kiadott sajtóközleményében a lehető legjobb hírt jelentette be, mivel a jövőben ingyen érhető el az app, de az sem marad hoppon, aki korábban már megvásárolta az alkalmazást.

Az akció nem tartalmaz kis betűs részeket, nem arról van szó, hogy a felhasználóknak egy ingyenes, de reklámokkal kitömött alkalmazást kellene használniuk. A SwiftKey teljes funkcionalitásában, az összes képességével érhető el a jövőben is, csak éppen nem kell érte kifizetni az eddigi 4 dolláros vételárat. A cég ezzel a lépéssel robbanásszerű felhasználói szám növekedést szeretne elérni és főleg azokban a fejlődő országokban megerősödni, ahol a letöltési számok az app fizetős volta miatt gyengébbek voltak.

A bevételt a jövőben különböző témák, a billentyűzet átszínezésére szolgáló csomagok hoznák, amelyekből 10 darab (Premier Pack) jár azoknak, akik korábban már megvásárolták az appot. A frissítéssel 800 emoji ikon is bekerül a billentyűzetbe, amiket sokkal könnyebb gépelés közben elérni, illetve a prediktív szövegbevitel rájuk is érvényes, azaz a rendszer képes megjósolni, hogy a szöveg írása közben melyik hangulatjelet szeretnénk éppen kiválasztani.

Ezen kívül bekerült egy opcionális plusz sor a számjegyeknek, a prediktív szövegbevitel tovább fejlődött, és új nyelvek kerültek be a kínálatba (a magyar eddig is köztük volt), amivel mostanra 66 nyelvet támogat a Swiftkey. A fejlesztők már most dolgoznak a szoftver iOS8-ra írt verzióján, mivel az Apple mobilos oprendszerének legfrissebb verziója végre lehetővé teszi egyedi billentyűzetek telepítését és használatát.

Jól megy a szekér

A SwiftKey igazi sikersztori: a cég első lépéseit 2008-ban tette meg, amikor egy 22 éves, brit végzős egyetemista, Jon Reynolds azt vette észre, hogy mindenki küszködik az érintőképernyős szövegbevitellel. A felismerést tett követte, maga mellé vette Dr. Ben Medlockot, a Cambridge-i Egyetemen dolgozó barátot, majd együtt megalapították a SwiftKey-t.

Az applikáció első verziójának megírása után az üzlet beindult, a SwiftKey rövid időn belül az egyik legnépszerűbb androidos alkalmazás lett. A cég központja jelenleg egy London belvárosában található háromemeletes irodaházban működik, ezen kívül jelen vannak San Franciscoban, New Yorkban, Pekingben, valamint Szöulban.

Konzumer tech

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.