A Swiftkey inkább az appon belüli vásárlásokra épít a jövőben.

Az Android egyik legnagyobb vonzereje a már sokszor kitárgyalt, de őszig még biztosan egyedülálló testre szabhatóság. Ennek a cikkünk szempontjából is érdemleges része az, hogy a felhasználók lecserélhetik az operációs rendszer saját billentyűzetét és helyette úgynevezett third party alkalmazásokat, vagyis külső fejlesztőktől származó megoldásokat telepíthetnek a készülékükre.

Ingyen és bérmentve

Ezek messze legsikeresebbike a SwiftKey, ami nemcsak a virtuális klaviatúrák, de a fizetős alkalmazások között is az élen van a Google Play mezőnyében. A SwiftKey vezetősége ma kiadott sajtóközleményében a lehető legjobb hírt jelentette be, mivel a jövőben ingyen érhető el az app, de az sem marad hoppon, aki korábban már megvásárolta az alkalmazást.

Az akció nem tartalmaz kis betűs részeket, nem arról van szó, hogy a felhasználóknak egy ingyenes, de reklámokkal kitömött alkalmazást kellene használniuk. A SwiftKey teljes funkcionalitásában, az összes képességével érhető el a jövőben is, csak éppen nem kell érte kifizetni az eddigi 4 dolláros vételárat. A cég ezzel a lépéssel robbanásszerű felhasználói szám növekedést szeretne elérni és főleg azokban a fejlődő országokban megerősödni, ahol a letöltési számok az app fizetős volta miatt gyengébbek voltak.

A bevételt a jövőben különböző témák, a billentyűzet átszínezésére szolgáló csomagok hoznák, amelyekből 10 darab (Premier Pack) jár azoknak, akik korábban már megvásárolták az appot. A frissítéssel 800 emoji ikon is bekerül a billentyűzetbe, amiket sokkal könnyebb gépelés közben elérni, illetve a prediktív szövegbevitel rájuk is érvényes, azaz a rendszer képes megjósolni, hogy a szöveg írása közben melyik hangulatjelet szeretnénk éppen kiválasztani.

Ezen kívül bekerült egy opcionális plusz sor a számjegyeknek, a prediktív szövegbevitel tovább fejlődött, és új nyelvek kerültek be a kínálatba (a magyar eddig is köztük volt), amivel mostanra 66 nyelvet támogat a Swiftkey. A fejlesztők már most dolgoznak a szoftver iOS8-ra írt verzióján, mivel az Apple mobilos oprendszerének legfrissebb verziója végre lehetővé teszi egyedi billentyűzetek telepítését és használatát.

Jól megy a szekér

A SwiftKey igazi sikersztori: a cég első lépéseit 2008-ban tette meg, amikor egy 22 éves, brit végzős egyetemista, Jon Reynolds azt vette észre, hogy mindenki küszködik az érintőképernyős szövegbevitellel. A felismerést tett követte, maga mellé vette Dr. Ben Medlockot, a Cambridge-i Egyetemen dolgozó barátot, majd együtt megalapították a SwiftKey-t.

Az applikáció első verziójának megírása után az üzlet beindult, a SwiftKey rövid időn belül az egyik legnépszerűbb androidos alkalmazás lett. A cég központja jelenleg egy London belvárosában található háromemeletes irodaházban működik, ezen kívül jelen vannak San Franciscoban, New Yorkban, Pekingben, valamint Szöulban.

Konzumer tech

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.