Az online kereskedő a márciusban felvásárolt Veeqo nevű startup többplatformos rendszerét tette ingyenessé.

Ingyenessé teszi az Amazon egy idén megszerzett e-kereskedelmi menedzsmentszoftverét. A döntés érdekessége, hogy a márciusban felvásárolt Veeqo nevű startup megoldásának díjmentes használatát nem korlátozzák az Amazon platformjára. Azok a vállalkozások is ingyenesen használhatják, melyek az Amazonnal párhuzamosan valamelyik rivális platformot, például a Shopify-t, az eBay-t vagy az Etsyt is használják értékesítési csatornaként.

A döntés sokakat meglepett, hiszen az Amazon nem éppen a nagylelkűségéről híres. A héten például Kalifornia állam indított trösztellenes pert a vállalattal szemben, mert az a vád szerint tiltja a partner kereskedőcégeknek, hogy más platformokon vagy saját weboldalukon olcsóbban adják a termékeiket, mint az Amazon online áruházában.

Egy piacelemző azzal magyarázta a mostani döntést, hogy Jeff Bezos vállalata főleg a Shopify-jal szemben akarja erősíteni a pozícióit az e-kereskedelmi cégek körében. Utóbbi ugyanis készségesebben segít partnereinek online áruházakat létrehozni és akár más platformon keresztül is értékesíteni.

Harc a partnerekért

Érzékelhetően egyre fontosabbak a nagy e-kereskedelmi platformoknak a partner kereskedő cégek számára nyújtott szolgáltatások. Az Amazon áprilisban indította a Buy with Prime szolgáltatást. Az ehhez csatlakozó cégek saját üzemeltetésű webáruházaikban is kínálhatják az Amazon gyors szállítási szolgáltatását. A mostani döntés is azt célozhatja, hogy a kereskedelmi vállalkozásoknak vonzóbbá tegyék az Amazon platformját.

Egyelőre a Veeqo menedzsmenteszközeit az USA-ban és az Egyesült Királyságban érhetik el ingyenesen a partnercégek. Ez komoly megtakarítás jelenthet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek több platformot akarnak egyszerre kezelni, a szofver ára ugyanis átlagosan havi 450 dollár körül mozgott.

A Veeqo segít a platformok menedzselésében, valamint támogatja a kiszállítási költségek optimalizálását: a szállítmányozási cégek (UPS, FedEx, DHL stb.) közül ki lehet választani azt, amely az adott megrendeléshez a legkedvezőbb kiszállítási árat kínálja.

Az ígéretek szerint a Veeqo a következő hónapokban további ingyenes funkciókkal bővül. Ilyen lesz például a készletkezelés, amellyel az értékesítő cégek automatizáltan követhetik nyomon a készleteiket több e-kereskedelmi platformon. Kap majd egy olyan modult is, amely emailben feladja a beszállítóknak a rendeléseket, és folyamatosan szinkronizálja a készleteket az Amazonon, az eBay-en, az Etsyn és a Shopify-on.

Szintén még az idén érkezik a szkennerrel és mobilalkalmazással kezelhető komissiózás, amivel pontosabban állíthatók össze a megrendelések, valamint egy olyan reporting eszköz, ami az aktuális helyzetre vonatkozó kimutatások mellett előrejelzésekre is alkalmas. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor lesz globálisan elérhető a szolgáltatáscsomag.

Piaci hírek

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.