Az eNET egész évben szondázta mind a hazai kereskedőket, mind az internetezőket az internetes vásárlás témakörében. Év végi összefoglaló infografikájukból kiderül, milyen volt az év a hazai e-kereskedelemben.

A posta és a futárszolgálatok év végi összeomlása is jól mutatta, hogy meglehetősen érett szakaszba lépett itthon az elektronikus kereskedelem. A tavaly elért 319 milliárd forintos éves forgalmat idén minden bizonnyal könnyedén túl fogja szárnyalni a szektor, hiszen csak a fekete pénteken másfél millió honfitársunk vásárolt a neten.

Kényelmes spórolás

Az eNET piackutató az e-kereskedelem minden szereplőjét igyekszik megszólaltatni az év közben elvégzett kutatásaival. Az ezekből származó információkat most, szilveszter előtt pár nappal egy nagy infografikába sűrítették, amelyből pillanatképet kaphatunk a szegmens jelenlegi állapotáról.

A tipikus magyar online vásárló például leginkább kényelmi és spórolási szempontból választja a netet. A legtöbb tranzakciót még mindig a hagyományos számítógépeken bonyolítják le, de erősen feljövőben vannak a mobil eszközök is. A termék kiválasztásánál a legtöbben a webáruházak oldalaira, illetve az árösszehasonlító szolgáltatásokra hagyatkoznak, de a klasszikus keresőhasználat is jelentős.

Érdekes adat, hogy az átlagos vásárlói kosár összege 2010-hez képest majdnem megduplázódott. Ezzel párhuzamosan a fizetési megoldások között látványos erősödést mutatott a közvetlen bankkártyás fizetés, amit azonban egyelőre sok hazai kereskedő rendszere nem képes biztosítani.
 

Piaci hírek

Közelít az 1000 milliárdhoz a kínai Amazon

Az Alibaba sok szempontból hasonlít amerikai vetélytársára, ám lényeges különbségek is akadnak az üzleti modelljükben.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.