Az eNET egész évben szondázta mind a hazai kereskedőket, mind az internetezőket az internetes vásárlás témakörében. Év végi összefoglaló infografikájukból kiderül, milyen volt az év a hazai e-kereskedelemben.

A posta és a futárszolgálatok év végi összeomlása is jól mutatta, hogy meglehetősen érett szakaszba lépett itthon az elektronikus kereskedelem. A tavaly elért 319 milliárd forintos éves forgalmat idén minden bizonnyal könnyedén túl fogja szárnyalni a szektor, hiszen csak a fekete pénteken másfél millió honfitársunk vásárolt a neten.

Kényelmes spórolás

Az eNET piackutató az e-kereskedelem minden szereplőjét igyekszik megszólaltatni az év közben elvégzett kutatásaival. Az ezekből származó információkat most, szilveszter előtt pár nappal egy nagy infografikába sűrítették, amelyből pillanatképet kaphatunk a szegmens jelenlegi állapotáról.

A tipikus magyar online vásárló például leginkább kényelmi és spórolási szempontból választja a netet. A legtöbb tranzakciót még mindig a hagyományos számítógépeken bonyolítják le, de erősen feljövőben vannak a mobil eszközök is. A termék kiválasztásánál a legtöbben a webáruházak oldalaira, illetve az árösszehasonlító szolgáltatásokra hagyatkoznak, de a klasszikus keresőhasználat is jelentős.

Érdekes adat, hogy az átlagos vásárlói kosár összege 2010-hez képest majdnem megduplázódott. Ezzel párhuzamosan a fizetési megoldások között látványos erősödést mutatott a közvetlen bankkártyás fizetés, amit azonban egyelőre sok hazai kereskedő rendszere nem képes biztosítani.
 

Piaci hírek

A Google szerint Pest megye a legfegyelmezetlenebb

A keresőóriás összegereblyézte a rendelkezésére álló adatokat, és azokból országokra, sőt kisebb régiókra lebontott statisztikákat gyártott. Ezekből jól látszik a korlátozó intézkedések hatása, de az is, hogy lenne min javítani nálunk is.
 
Hirdetés

Balasys – jóval több mint egy disztribútor

A magyar informatikai biztonsági piacon húsz éve meghatározó Balasys bejelentette, hogy 2020. márciusától az IT menedzsment piac globális gyártójaként ismert Quest portfóliójának disztribútora lett. Így, a One Identity mellett, már a Quest teljes termékpalettáját is értéknövelt disztribútorként és megoldásszállítóként képviseli.

Az innovatív lehetőségek tárháza, a szemmel is látható költségmegtakarítás lehetősége, a munkavállalók egyre fokozódó igénye ellenére egy globális járvány kellett ahhoz, hogy villámgyorsan elterjedjen a távmunka. Milyen feltételei vannak, és lehet-e legalább olyan hatékonyan dolgozni otthonról, mint az irodából?

a melléklet támogatója a Cisco Magyarország

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.