A társaság öt év alatt 180 milliárd euró értékben valósítana meg beruházásokat, mások mellett felpörgetve az eddig gyengén teljesítő szoftveres részlegét is.
Hirdetés
 

A Volkswagen a következő öt évben összesen 180 milliárd eurós (több mint 70 billió forintnak megfelelő) értékben tervez beruházásokat az akkumulátorgyártástól kezdve észak-amerikai üzletének fejlesztéséig, miközben 2025-től fokozatosan csökkenti a belsőégésű motorokkal kapcsolatos kiadásait. Mivel a vállalat arra törekszik, hogy 2030-ra az elektromos járművek már legalább az összes szállításának felét adják világszerte, a fenti összegnek közel 70 százalékát fordítják majd villamosításra és digitalizációra, szemben a korábban jelzett 56 százalékkal – számolt be róla a Reuters.

A hírügynökség szerint nemsokára arról is tájékoztatást adnak, hogy milyen módon javítanák fel a VW Cariad szoftveres részlegének működését, amelyik egyrészt túllépte a költségvetését, másrészt a kitűzött céljait sem teljesítette maradéktalanul. Ez a most közzétett éves jelentés alapján 2,1 milliárd eurós működési veszteséget jelentett az előző évben, miközben az üzleti egység 800 millió eurós bevételt termelt. A járműgyártó egyébként optimista előrejelzést adott ki a következő időszakra, a szállítások 14 százalékos növekedése mellett 10-15 százalékos bevételnövekedést jósol.

Rendeznék a soraikat

A legújabb beruházási tervben 15 milliárd eurót különítenek el akkumulátorgyárakra és nyersanyagokra, miközben az is kiderült, hogy Európában egyelőre megfelelő lefedettséget biztosít a Volkswagen három készülő üzeme, vagyis nem kell sietniük új telephelyek kiválasztásával. Megnyílik viszont a társaság az első észak-amerikai gyára Kanadában, amelyik a tervek szerint 2027-ben áll munkába. A belsőégésű motorok technológiájába történő beruházások így is 2025-ben tetőznek, onnantól pedig stabilan csökkennek majd, amit a Reuters egyes riválisoknál ambiciózusabb célnak nevez.

A beszámolóból kiderül, hogy a Cariad, amelynek a VW-csoportnál alapvető szerepet szánnak a Teslához való felzárkózásban, egy ideje már nehézségekkel küszködik. Emiatt állítólag fontos projektek maradtak el az ütemtervtől, beleértve egyes Porsche és Audi modellek indulását is, sőt a Bentley márka 2030-ra tervezett, teljes elektromos átállása is bizonytalanná vált. A Tesla Model Y ellenfeleként emlegetett Audi Q6 E-tron és a már tisztán elektromos Porsche Macan kapcsán tavaly nyáron is arról írtak a szaklapok, hogy a hardver nagyszerű, de a szoftver lényegében hiányzik hozzá.

Piaci hírek

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.