Az Ecommerce Hungary a kormány felé javaslatokat, a vásálók felé pedig további ajánlásokat fogalmazott meg a kiskereskedelem zavartalan működésének érdekében.
Hirdetés
 

A másfél évtizede működő Ecommerce Hungary (korábban Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület) a hazai e-kereskedők munkáját támogató szakszövetség, amely a koronavírus-járvány kapcsán is igyekszik segíteni az online kereskedelemben érdekelt cégeket a fertőzés megelőzésével kapcsolatos teendők és intézkedések során. A szervezet a kiskereskedelem zavartalan működését segítő munkacsoport tagjaként közvetlen javaslatokat is tesz a kormányzati döntéshozók felé, ennek kapcsán pedig a hétvégén tájékoztatott a kormányzati intézkedésekkel összhangban bevezetett, a legtöbb kereskedőnél és futárcégnél érvényes higiéniai és biztonsági intézkedésekről.

Az Ecommerce Hungary kiemeli, hogy a jelenleg az internetes vásárlás számít az egyik legbiztonságosabb lakossági megoldásnak, mivel a vásárlók gyakorlatilag csak a futárral lépnek kapcsolatba, sőt az internetes fizetés használatával a készpénzhasználatot is nélkülözhetik. A csomagautomaták tárolóit, járműveket és a raktárakat is rendszeresen takarítják és fertőtlenítik, az ott dolgozók elvieleg védőmaszkot és kesztyűt viselnek, egészségi állapotukat pedig rendszeresen ellenőrzik. A háttértevékenységét biztosító irodai alkalmazottak jellemzően már otthonról dolgoznak, és futárokat is kiképezték a fertőzés lehetőségét elkerülő átadás módszereire.

A szakmai szervezet tagjai az elmúlt két hétben több mint egymillió rendelést szolgáltak ki, és a közlemény szerint a tagvállalatok beszerzői folyamatosan dolgoznak rajta, hogy a hiánycikknek számító antibakteriális folyékony szappanból és a megfelelő védettséget nyújtó FFP3-as osztályú légzésvédő maszkokból is újabb készleteket hozzanak be Magyarországra.

Tanácsok a zavartalan és biztonságos vásárláshoz

Az Ecommerce Hungary annak érdekében, hogy az e-kereskedelem a járvány egyre súlyosabb szakaszaiban is zökkenőmentes és biztonságos maradjon, a jelenleg hatályos jogszabályok módosítását kéri az Operatív Törzstől: egyrészt azt, hogy húsvét hétfőn és hétvégi napokon is folytathassák online kiszállítási tevékenységüket, másrészt a fizikai boltot is működtető online kereskedőknél lehetővé tennék az interneten megrendelt és előzetesen kifizetett termékek átvételét 15 óra után. A szervezet ezen kívül a lakosság felé is megfogalmazott ajánlásokat az online vásárlás lebonyolításával kapcsolatban:

  • Hasonlóan a hagyományos vásárláshoz, az online rendelések esetében is mindig csak a szükséges mennyiséget rendeljék meg, és csak olyan terméket vásároljanak, amire a mindennapi élet zavartalan működéséhez szükség van.
  • Lehetőség szerint használják az online fizetési megoldásokat. Ha mégis utánvéttel szeretnének árut rendelni, olyan kereskedőt válasszanak, aki biztosítja az átvételkori bankkártyás fizetést. Amennyire lehet, mellőzni kell a készpénzhasználatot.
  • Kisebb társasházak, kertvárosi lakóközösségek számára javasolt összevont rendeléseket leadni, ez könnyíti a szektorra nehezedő plusz terhelést, így csökken a rendelések átfutási ideje is.
  • Amennyiben egyéni rendelésről van szó, és ez megoldható, javasolt a szaküzletben történő személyes átvétel, vagy a csomagautomatán keresztüli teljesítés.
  • A futárral való találkozáskor lehetőség szerint viseljenek védőmaszkot, vagy ha előre fizetés történt és megoldható, biztosítsák a teljesen érintkezésmentes átvételt. Ez utóbbi elősegítésére a logisztikai cégek is megfelelő intézkedéseket tesznek.
Közösség & HR

Aki unatkozik otthon, segíthet pingvineket vagy galaxisokat figyelni

Ha valaki értelmes elfoglaltságot keres a koronavírus-járvány miatti szobafogságban, érdemes lehet körülnéznie a közösségi tudományos projektek között.
 
A magyar informatikai biztonsági piacon húsz éve meghatározó Balasys bejelentette, hogy 2020. márciusától az IT menedzsment piac globális gyártójaként ismert Quest portfóliójának disztribútora lett. Így, a One Identity mellett, már a Quest teljes termékpalettáját is értéknövelt disztribútorként és megoldásszállítóként képviseli.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.