Új szoftverével a folyamatosan csatlakozott, önvezető gépjárművek biztonsági réseit tudja felfedni a kanadai cég.

Jarvis névre hallgat a BlackBerry friss megoldása, mellyel elsősorban az autógyártókat célozzák. Az egykor telefonjairól ismert gyártó azonban nem korlátozza magát pusztán erre a szegmensre; a cég túlélését is jelentő programot az egészségügy és az ipari automatizálás területén szintén be lehet majd vetni.

A használati alapon számlázott program tulajdonképpen online szolgáltatásként áll az érdeklődők rendelkezésére. Az autókban alkalmazott szoftverek minden állapotát, pontosabban ezen állapotok által előállt állományokat lehet ellenőrizni a Jarvis segítségével, olyan hibák után kutatva, melyeket a hackerek később a maguk javára fordíthatnának (amiből akár komoly bevételre is szert tehetnek).

Az autóipar húzhatja ki a csávából a BlackBerry-t

Sokat segített a vállalat biztonsági szoftverekkel foglalkozó üzletágán a tavalyi WannaCry támadássorozat. A ransomware ugyanis nem csak a hétköznapi felhasználókat nem kímélte, hanem ahol csak tudott, kárt okozott, fontos adatokat is elérhetetlenné téve számos vállalat számára. Egy bizonyos pillanatban még a japán Sayama gyárat is le kellett állítani, mivel a Honda hálózatát meg tudta fertőzni a zsarolóprogram

A Jarvist a BlackBerry már tesztelte az indiai Tata Motors tulajdonába került Jaguar Land Rover részlegével. Utóbbi vezetője elárulta, hogy a kód értékelésének, biztonságossá minősítésének idején óriásit lendített a kanadaiak szoftvere. A korábban 30 napig tartó procedúrát 7 percre (!) rövidítette a Jarvis bevetése.

Még tavaly szeptemberben jelentette be a BlackBerry, hogy tárgyalnak a Delphi Automotive autóipari beszállítóval, melynek keretei között az önvezető autók operációs rendszerének elkészítésében vennének részt. Január elején pedig a kínai Baiduval kötöttek megállapodást arról, hogy a távol-keleti keresőóriással együtt fejlesztenek önvezető járművekhez technológiákat. Jól mutatja, hogy mennyire nyomulnak ezen a téren a kanadaiak, hogy szintén nemrég írtak alá a Qualcommal egy szerződést, hasonló témában. Utóbbi egyébként a Denso és a Ford Motor autóipari beszállítója.

Rögös a szoftverfejlesztő és szolgáltató céggé válás útja

Jó ideje tart már a BlackBerry haláltánca; az egykor biztonságos, kifejezetten (nagy)vállalati környezetbe szánt okostelefonjait teljesen ellehetetlenítették a Google és az Apple platformján alapuló készülékek. 2016 végén aztán megszületett a döntés: a márkát teljes egészében a kínai TLC csoporthoz tartozó TLC Communication veszi át. A két vállalat hosszú távú megállapodásával a kanadai cég végleg megszabadult a telefonokkal kapcsolatos problémáktól és a sokkal vonzóbb terepnek számító vállalati szoftverekre, biztonsági megoldásokra koncentrálhatott.

Ezt követően aztán tavaly tavasszal négyszáz BlackBerry-alkalmazottal bővült a Ford Motor connected car fejlesztőcsapata. Többek között ezt tartalmazza az a hosszú távú partneri megállapodás, melyet a kanadai ex-telefongyártó és a Ford kötött egymással. A megállapodásról a BlackBerry szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az felgyorsíthatja a vállalat átalakulást. A vállalat vezérigazgatója, John Chen gyakorlatilag kinevezése óta azon dolgozik, hogy szoftverfejlesztő és szolgáltató céggé váljanak.

Az azonban már a 2016-os pénzügyi eredményekből is látszott, hogy az irányváltás közel sem egyszerű. Habár a telefoneladások nagyon gyengék voltak, még mindig többet hoztak a konyhára, mint a szoftverfejlesztés. Ezt a korszakot azonban végleg maga mögött tudhatja a vállalat, ha az autóbiztonsági biznisz az eddig látott tempóban fejlődik tovább.

Biztonság

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.