A HP támogatásával új hálózati labort adnak át a Debreceni Egyetemen. A cég eszközökkel, tananyaggal és ingyenes képzéssel járult hozzá az egyetem informatikai képzésének fejlesztéséhez.

A Hewlett-Packard Magyarország bejelentette, hogy a vállalat támogatásával új hálózati labort adnak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen. A vállalat a projekt keretében a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, felszereléssel, továbbá négy oktató részére nyújtott képzéssel. Egyúttal az oktatási portfólió kétszemeszteres LAN hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel képzéssel bővül ki. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló ingyenes képzés idén február 15-től már elérhető a diákok számára.

„A HP hálózati eszközeivel és technológiáival a diákok már tanulmányaik során megismerkedhetnek, így a munkaerőpiacra kikerülve jelentős előnnyel indulhatnak. A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt.” – nyilatkozta a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a HP nagyvállalati szerverek, storage és hálózati megoldások üzletágának vezetője.

„A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítése jelentős előrelépést jelent az egyetem informatikai oktatási portfóliója szempontjából, általa a hallgatók kiteljesíthetik a hálózati technológiákkal kapcsolatos ismereteiket, s olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka  jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül.” – tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

 

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.