A gyártó éves üzleti konferenciáján mutatott egy keveset a jövőre érkező modellből, amely a felső kategóriás ThinkPad X1 családot fogja gyarapítani.

Miközben még a mobiloknál is kérdéses, mikor érkezik meg az első, tényleges használatra alkalmas hajlított kijelzővel szerelt megoldás, a Lenovónál már a PC-ket is ezzel a forradalminak gondolt megoldással igyekeznek újra trendivé tenni.

Valami készül

A kínai gyártó legnagyobb konferenciája zajlik éppen Floridában, ahol egy sor aktuális újdonság mellett a nem túl távoli jövőbe is engedtek egy kis bepillantást. Az egyelőre külön név nélkül futó hajlított kijelzővel készülő modellt az Accelerate '19 első napján villantották fel.

A ThinkPad X1 családba érkező jövevény majd csak valamikor jövőre kerül boltokba, de a bemutató során már egy működőképesnek tűnő prototípus igyekezett levenni a lábáról a közönséget. A 13,3 hüvelykes képernyővel rendelkező notebook kihajtva tulajdonképpen egy termetes táblagépnek tűnik, de felébe hajtva már alig nagyobb, mint egy nagyobbacska okostelefon.

 

 

Ez a hordozhatóság lehet a világ első félbehajtható laptopjának a legkomolyabb vonzereje. A gyártó nem véletlenül célozza majd vele a sokat utazó (magas beosztású) munkavállalókat. A high tech megjelenés és a lehetőség valóban komoly feladatok elvégzésére útközben is olyan párosítás, ami megnyithatja a topmenedzserek (pontosabban cégük) pénztárcáit.

Mennyi az annyi?

A specifikációval kapcsolatban sok konkrétumot egyelőre nem árult el a Lenovo. Sőt a rendezvényen megjelent újságíróknak még az oldalról fotózást is megtiltotta. Az biztos, hogy Intel processzor fog benne dolgozni és Windows fut majd rajta. Az OLED 2K kijelzőt pedig az LG szállítja. Az ár szintén a majd meglátjuk listán szerepel, de aki úttörő technológiát szeret használni, azt valószínűleg nem fogja mellbe vágni a bizonyosan húzósnak ígérkező szám.

Ami a korai beszámolókból, így az alább látható CNET-videóból is leszűrhető, az az, hogy a laptopként beállított eszköz alsó felén megjelenő virtuális billentyűzet nem feltétlenül alkalmas komoly gépeléssel járó feladatok elvégzésére. A felület ahhoz meglehetősen kicsi, hogy hagyományos 10 ujjas gépírással lehessen rajta dolgozni. Ennek hiányában viszont megkérdőjeleződik a praktikussága, hiszen külön fizikai billentyűzet bevetésével már nem lehet kis helyigényről beszélni, egyébiránt pedig pötyögni kisebb (és olcsóbb) megoldásokkal is boldogulhat az ember. A puding próbája persze az evés, de erre 2020-ig biztosan várni kell.
 

Konzumer tech

A befektetőknek kezd elegük lenni a Tesla önvezetős marketingjéből

Egy újabb baleset ismét megnyomta a Tesla részvényárfolyamát, a profitról szóló ígérgetést az önvezető technológia bizonytalansága is beárnyékolja.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.